Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Curtea de Apel a…

DOC Curtea de Apel a anulat hotărârea prin care Gamrețki a fost repus în funcție la Primărie

Foto: captură privesc.eu

Curtea de Apel a anulat hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care a fost restabilit în funcție Igor Gamrețki, fostul șef al Direcției Generale Transport Public și Căi de comunicație (DGTPCC). Astfel, cauza va fi remisă spre rejudecare, doar că în alt complet de judecată.

În motivarea hotărârii, Curtea de Apel precizează că instanța de fond urma să stabilească cercul participanților la proces și să atragă în proces persoanele, problema drepturilor cărora urmează să fie soluționată sau a căror drepturi pot fi lezate prin eventuala hotărâre. În acest sens este menționat că la momentul emiterii deciziei privind repunerea în funcție a lui Gamrețki, era în vigoare o decizie executorie a instanței de apel prin care este repus în funcție fostul șef al DGTPCC, Adrian Boldurescu.

Boldurescu ar fi depus o cerere de demisie în 2013, ca ulterior interimatul funcției să fie asigurat de Gamrețki.

Astfel, Curtea de Apel a constat că soluționarea acestui caz are impact asupra drepturilor și intereselor lui Adrian Boldurescu, care nu a fost atras în proces: „Urmare celor relatate, Colegiul ajunge la concluzia de a casa hotărârea și de a remite cauza spre rejudecare în alt complet de judecată”.

Gamrețki a fost demis din funcție printr-o dispoziție semnată la 13 decembrie 2017 de către primara interimară Silvia Radu. Ulterior, pe 22 martie, magistrata Rodica Berdilo de la Judecătoria Chișinău a anulat dispoziția și l-a restabilit pe acesta în funcția de șef al DGTPCC.

Igor Gamrețki a fost reținut la 25 aprilie în dosarul de corupție ce vizează selectarea companiei ce urma să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală, alături de alte șase persoaneLa 3 august 2017, după ce a recunoscut în totalitate acuzațiile aduse de procurori, prima instanță l-a condamnat pe Igor Gamrețki la doi ani de închisoare cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip semiînchis, cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice pe untermen de trei ani. Două luni mai târziu, la 4 octombrie, Curtea de Apel Chișinău a suspendat pe un termen de trei ani pedeapsa cu închisoarea Ulterior, la 30 ianuarie 2018, Curtea Supremă de Justiție a anulat interdicția ca Gamrețki să ocupe funcții publice.

Foto: captură privesc.eu