Bibliotecarii din Moldova în vizită la București. Cum a decurs cursul de formare și cu ce experiențe s-au întors ei înapoi acasă

IMG_9087 (1)

Un grup de 40 de bibliotecari de la Biblioteca Municipală „B.P.Hașdeu” au avut ocazia să călătorească până în inima României, pentru a urma un curs de formare profesională. Fiind o parte a proiectului „100 de ani de la unirea Basarabiei cu România”, schimbul de experiență s-a desfășurat la Biblioteca Metropolitană București și le-a adus chișinăuenilor surprize plăcute.

Programul de lucru a fost unul încărcat, chiar din prima zi bibliotecarii fiind implicați în sesiuni profesionale susținute de reprezentanții bibliotecii bucureștene și au aflat diversele servicii prestate de aceasta. În aceeași zi și reprezentanții de la „B.P. Hașdeu” au prezentat activitățile sale, inclusiv acele pentru copii.

O sesiune importantă din cursul de formare a fost „Construim Biblioteca”, coordonată de Alex Axinte de la Asociația BASAR, unde bibliotecarii au fost provocați de a găsi soluții pentru amenajarea bibliotecilor și regândirea utilă a acestora, pentru a fi mai vizibile și atractive.

Surpriza pentru bibliotecarii din Moldova a fost târgul de carte organizat de 16 edituri din România, la care au făcut cunoștință cu noile apariții editoriale, au identificat noi titluri interesante, au stabilit contacte și schimb de adrese. De asemenea, bibliotecarii din Moldova au vizitat filialele bibliotecilor bucureștene și locuri turistice din oraș.

În urma colaborării care a durat timp de o săptămână în capitala României, ar putea să urmeze și un schimb de experiență la noi în țară. „Ne dorim ca și bibliotecarii din București, din rețeaua Bibliotecii Metropolitane să ajungă la Chișinău, astfel încât să ne apropiem mai mult în relațiile noastre de cooperare”, a declarat Mariana Harjevschi,director general al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, în urma colaborării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente