Diminuarea durerii și disconfortului bebelușului în timpul dentiției

1

În timp ce unii bebeluși par să nu aibă deloc dureri, pentru alții procesul erupției denta­re este unul deranjant și chiar dureros.

Motivul este următorul: regiunea erupției dentare este frecvent asociată cu senzații neplăcute de presiune și tensiune în maxilare, deoarece circulația sangvină intensă și permeabilitatea vasculară crescută pot duce la dezvoltarea edemului. Acesta determină inflamația și edemațierea gingiilor, cauzând durere sau dis­confort.

De regulă, erupția dinților de lapte nu ar trebui să fie asociată cu durere severă pentru bebelușul dumneavoastră. Cu toate astea, bebelușii sau copiii mai mici sunt frecvent mai sensibili și capricioși decât de obicei în timpul acestui proces. În special este percepută mult mai neplăcută erupția molarilor mai masivi. Nu este de mirare faptul că copiii au ne­voie de o atenție sporită în această perioadă a dezvoltării lor. Mai multe informații despre dentiție găsiți pe www.anaftin.md

Vă puteți ajuta copilașul în această perioadă deosebită acordându-i mai multă atenție și multă dragoste. În plus, există mai multe remedii pentru diminuarea durerii și disconfor­tului.

Pentru a face procesul de dentiție mai suportabil pentru bebelușul dumneavoastră și a diminua disconfortul asociat acestuia, poate fi de ajutor să muște o linguriță de plastic sau un inel de dentiție. Totuși, trebuie să evitați răcirea acestor obiecte la temperaturi mai mici de 0 grade Celsius, deoarece ar putea să ducă la răcirea buzelor și maxilarelor bebelușului și să dăuneze pielii. De asemenea, asigurați-vă că obiectele utilizate nu sunt toxice.

2

Masarea cu grijă a gingiilor și maxilarelor cu vârfurile degetelor. Puteți folosi pernuțe den­tare speciale din silicon din farmacie sau un bețisor cu bumbac înmuiat în ceai de mușețel, care poate fi un calmant pentru bebeluș. Peria fină din silicon a Anaftin® Baby Gel Gingival funcționează în acest mod. Gelurile speciale disponibile în farmacii, pre­cum Anaftin® Baby Gel Gingival pot fi recomandate pentru bebelușul dum­neavoastră. Acesta diminuează dure­rea prin izolarea regiunii afectate, fără utilizarea analgezicelor. Anaftin® Baby Gel Gingival nu conține analgezice sau alcool. Ingredientele speciale ale acestui gel formează rapid o membrană protectivă la suprafața gingiilor edemațiate afec­tate de erupție, creând un efect calmant și de reducere a durerii. Un aplicator special con­ceput permite aplicarea directă și igienică pe suprafața regiunilor afectate. Perișorii fini din silicon masează atent gingiile, astfel creând un efect adițional de reducere a disconfortului. Mai multe informații găsiți pe www.anaftin.md

cod

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente