09:05:07 25.04.2024
Stiri

VIDEO // MĂRTURIE despre cum a fost RĂPIT un așa-zis general de la Tiraspol lângă Chișinău, cu implicarea inspectorilor de patrulare: Se cere DEMISIA ministrului de Interne

Politică 31.07.2018 12:44 Vizualizări3255 Autor: Ziarul National
VIDEO // MĂRTURIE despre cum a fost RĂPIT un așa-zis general de la Tiraspol lângă Chișinău, cu implicarea inspectorilor de patrulare: Se cere DEMISIA ministrului de Interne


Ghenadi Kuzmiciov, fost așa-zis șef al departamentului de interne de la Tiraspol, ar fi fost răpit, duminică, lângă Chișinău, de către persoane necunoscute, după ce mașina condusă de acesta a fost stopată de un echipaj al Poliției de Patrulare.

Rudele acestuia acuză oamenii legii din R. Moldova că ar fi participat la această „operațiune” în colaborare cu organele nerecunoscute din stânga Nistrului, Kuzmiciov fiind ulterior dus și încarcerat în Transnistria, unde ar fi acum torturat.

Socrul fostului așa-zis oficial de la Tiraspol, care se afla cu el în mașină în momentul răpirii, a povestit astăzi, într-o conferință de presă la Chișinău, cum s-a întâmplat totul. Potrivit lui, el și ginerele său se deplasau duminica trecută, în jurul orei 16.00, pe traseul Chișinău-Leușeni, când, la intersecție cu drumul dinspre Ialoveni, au fost stopați de un echipaj al Poliției de Patrulare cu numerele de înmatriculare la mașina de serviciu: „MAI 0321”.

Aceștia i-au solicitat actele și i-au spus că au înregistrări potrivit cărora acest automobil a depășit limita de viteză admisă. Și el, și ginerele său au ieșit din automobil să vadă imaginile: „În acest timp, din spate se apropie un „Land Gruiser” de culoare argintie, ies patru oameni mascați. Unul vine la mine, stăteam lângă mașina Poliției de patrulare, m-a lovit și m-a pus să stau pe capotă”.

Bărbatul povestește că polițiștii de la Chișinău s-au dat într-o parte și se uitau la bătaia dintre Kuzmiciov și mascații care a durat „vreo 5-7 minute”. „Generalul” de la Tiraspol ar fi reușit în altercație să smulgă două măști, a recunoscut făptașii și i-a strigat socrului să țină minte numele „Arcan” și „Semilciuc”, ca fiind doi dintre răpitorii săi.

Apoi l-au urcat pe Kuzmiciov în mașină și „au plecat repede”. Unul dintre ei a urcat la volanul mașinii celui răpit, cu tot cu actele și banii socrului, care rămăsese pe bancheta din spate.

Deși le-a spus polițiștilor că actele și banii săi sunt în mașină, răspunsul acestora ar fi fost: „O să vi le întoarcă”. Ulterior, oamenii legii au urcat în mașină și au plecat în direcția satului Suruceni din preajmă, lăsându-l pe bărbat în mijlocul drumului. El spune că a rugat șoferul unui microbuz de rută să-l ducă până la Suruceni fără bani, iar pe la ora 17.00 era deja la Inspectoratul de Poliție Buiucani, unde a depus o plângere și a descris circumstanțele cazului.

Avocatul celui răpit, Veaceslav Țucan, spune că nici acum nu știe cine se ocupă de acest caz, deși a depus cerere la Inspectoratul General de Poliție ca să fie informat. Între timp, Kuzmiciov s-ar afla încarcerat la Tiraspol, unde ar fi fost bătut, iar medicului nu i s-a permis accesul la el.

Țurcan susține că există imagini video în care se vede cum mașinile respective se îndreaptă în stânga Nistrului și acuză colaboratorii de poliție din R. Moldova că ar fi participat la răpirea lui Kuzmiciov, de către persoane necunoscute, pe teritoriul constituțional al R. Moldova.

„Nu era posibil de a răpi această persoană fără știrea conducerii MAI”, a spus Țurcan, solicitând „demisia ministrului în legătură cu ilegalitățile comise de subalternii săi”.

Președintele Asociației „Promo-LEX”, Ion Manole, a declarat în cadrul aceleiași conferințe de presă că acesta nu este singurul caz de răpire de pe teritoriul constituional al R. Moldova, cu implicarea organelor de drept. Potrivit lui Manole, astfel de cazuri s-au mai întâmplat din anul 2000 încoace.

„Lipsa reacției după atâtea zile demonstrează că autoritățile de la Chișinău au fost implicate în acest caz”, acuză Manole.

„Anume autorităților constituționale ale R. Moldova le revine sarcina de a asigura securitatea persoanelor. R. Moldova va fi condamnată cu siguranță pentru faptele abuzive ale autorităților. Continuă colaborarea cu autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol. Nimeni în R. Moldova nu se află în siguranță, oricine poate deveni victima unui asemenea abuz din partea autorităților”, a adăugat Ion Manole.

Menționăm că Ghenadi Kuzmiciov a fost unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai fostului lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, anchetat și el în șase dosare la Tiraspol.

Ministerul Afacerilor Interne nu a comentat acuzațiile rudelor și avocatului lui Kuzmiciov.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md