/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

„Vă pregătim coletele. Pruncul vă așteaptă”. Protest al diasporei și a comunității OccupyGuguță în PMAN

missing
31 iulie 2018, ora 09:46

„Pe 5 august diaspora vine acasă cu un mesaj pentru guvernanți: „Vă pregătim coletele. Pruncul vă așteaptă”
Vino pe 5 august, în fața Guvernului, adă un colet și o foaie pe care să scrii un mesaj pentru guvernanți. Haideți să le arătăm cât de mulți și de nemulțumiți suntem!”, se spune în descrierea evenimentului.

Astfel, organizatorii așteaptă participanții începând cu ora 12 cu un colet și o foaie pe care să scrie un mesaj pentru guvernanți.

„Un simbol al migrației masive a devenit coletul cu renumitul imprimeu albastru și roșu. În orice colț al Europei, trece vreun microbuz care tot duce și aduce colete cu bunătăți, gust și dor de casă. Credem că este timpul deja să transmitem și alt tip de colete, către închisori, pentru guvernanții corupți, care sunt direct responsabili de plecarea masivă a cetățenilor noștri. Ei trebuie să plece, pentru ca diaspora să revină. Îndemnăm cetățenii care s-au întors acasă în perioada vacanței sau cei care locuiesc aici, dar au rude, colegi și prieteni peste hotare să aducă câte un colet și să scrie un mesaj pentru guvernanți. Haideți să ne cerem împreună dreptul la democrație și la o viață bună în Moldova”, a spus Vlada Ciobanu, reprezentantă Occupy Guguță.

Elena Dragalin, organizatoare din partea comunității Adoptă un Vot, la fel vine cu un îndemn pentru cetățeni:
„Sunt multe lucruri care lipsesc în Moldova: parlamentari independenți, justiție independentă și echitabilă, educație calitativă, servicii medicale de încredere, infrastructură, locuri de muncă, oportunități de dezvoltare și multe altele… Să nu pierdem însă și puținul care a mai rămas. Dreptul la protest este unul dintre acele lucruri pe care trebuie să le păstrăm cu orice preț. De ce? Pentru că ne dorim o țară și o viață normală. Cum? Protestând! Veniți duminică cu niște torbe pentru guvernanți. Torbe cu care am venit din sate în capitală sperând la o educație mai buna și la mai multe oportunități; torbe cu merinde pe care ni le-au trimis părinții noștri în speranța că vom avea o viață mai bună decât ei; torbe pe care le-am târâit după noi de-a lungul căilor ferate când treceam ilegal frontierele; torbe pe care le-am bucșit prin autocare și rutiere care mergeau câte 30 de ore nonstop; pe care le-am tărâit prin aeropoarte cănd zburam cu cate trei transferuri ca sa fie mai ieftin trecând oceane. Torbe care ne-au dus prin țări străine în căutare de oportunități și pentru a câștiga un ban ca să ne susținem familiile rămase în Moldova… Torbele – mărturie a sărăciei noastre lucii. Acum să le mai preia și guvernanții, să le folosească ca să fie în rând cu lumea țării de care își bat joc. Noi ne-am săturat să le mai folosim și protestam!”

Până în prezent peste o sută de persoane au declarat că sunt interesați de eveniment, iar 26 și-au anunțat intenția de a participa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram