Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ 13 subiecte pe ordinea…

VIDEO 13 subiecte pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Superior al Magistraturii

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) figurează 13 subiecte.

10.30. CSM a respins cererile depuse de Ludmila Cenușă, Andrei Blinov, Igor Breazu, Silvia Guzun,  Dmitrii Gubceac, Mircea Rotari și Irina Mămăligă, pe motiv că nu întrunesc condițiile pentru ca dosarele lor să fie transmise Comisiei unice a INJ pentru accederea ulterioară în profesie.

9.30. CSM a decis atribuirea gradului de II de calificare judecătorului Ștefan Starciuc de la Curtea de Apel Comrat.

9.20. Membrii CSM urmau să examineze astăzi, 31 iulie, contestația depusă de judecătorul Gheorghe Balan împotriva hotărârii Colegiului Disciplinar din 20 aprilie curent, prin care a fost demis din sistem. Subiectul a fost amânat la solicitarea soției magistratului Balan, care a anunțat membrii CSM că acesta nu se poate prezenta în ședință pe motive de sănătate. Examinarea subiectului a fost amânată și în ședința din 3 iulie, de asemenea la cererea magistratului.

La 20 aprilie curent, membrii Colegiului Disciplinar au motivat demiterea din funcție a judecătorului Gheorghe Balan, cunoscut pentru discursurile sale anti-sistem, prin faptul că magistratul ar fi oferit consultații juridice „în public”, ar fi vorbit, tot în public, despre procesele de judecată pe care le-a intentat, dar și pentru că ar fi fost implicat în activități politice, după ce a asistat, de pe scenă, la un discurs al politicianului Andrei Năstase, pe care l-a și aplaudat.