Primăria municipiului Chișinău vrea să reabiliteze stațiile de așteptare a transportului public. Când ar pute începe lucrările

aa

Primăria municipiului Chișinău va institui o comisie ce va examina situaţia staţiilor de aşteptare a transportului public. În mod special, comisia urmează să ofere soluţii pentru stabilirea relațiilor juridice cu compania care a amenajat pavilioanele stațiilor de așteptare a transportului public din capitală. De asemenea, serviciile municipale de profil vor fi responsabile de întreținerea stațiilor, iar pentru anul 2019 urmează a fi prevăzuți bani în buget în acest scop.

Subiectul privind stațiile de așteptare a transportului public din Chișinău, a fost discutat în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

De menţionat că începând cu anul 2007, Întreprinderea cu Capital Străin „Epamedia” SRL a investit 2,5 milioane de Euro în amenajarea a 302 stații de așteptare a transportului public din capitală, în baza unui parteneriat public-privat cu Primăria municipiului Chișinău. Agentul economic urma să amenajeze și să întrețină obiectivele, în schimbul plasării panourilor cu reclamă în stații.

Ulterior firma a intrat în proces de insolvabilitate, o parte din pavilioane au fost vandalizate, iar întreținerea stațiilor a fost preluată, parțial, de către Direcția generală locativ-comunală și amenajare.

Potrivit șefului Direcției Asistență Juridică, Valeriu Bogdan, la moment, Primăria municipiului Chișinău nu poate interveni cu suport financiar pentru întreținerea stațiilor de așteptare, atâta timp cât există un parteneriat public-privat cu compania „Epamedia” SRL.

În context, primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a propus crearea unui grup de lucru, prezidat de viceprimarul Nistor Grozavu, pentru a stabili care sunt relațiile juridice dintre Primăria municipiului Chișinău cu firma „Epamedia” SRL. De asemenea, Ruslan Codreanu a propus să fie renegociat contractul, pentru a putea asigura întreţinerea dar şi reabilitarea staţiilor de aşteptare a transportului public.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente