‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriEstimările privind recolta de grâu nu mai sunt valabile din cauza secetei

Estimările privind recolta de grâu nu mai sunt valabile din cauza secetei

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Compania de consultanţă UkrAgroConsult şi-a redus estimările privind recolta de cereale şi exporturile Ucrainei, din cauza secetei severe din ultimele luni.

În anul agricol 2018-2019, recolta de grâu a Ucrainei ar urma să scadă cu 3,1%, la 24,7 milioane de tone, în timp ce exporturile s-ar situa la 15,5 milioane de tone, faţă de prognoza precedentă de 16 milioane de tone, a anunţat UkrAgroConsult.

În schimb, compania a revizuit în creştere previziunile privind recolta de porumb din acest an, la 27,3 milioane de tone (de la 26,6 milioane de tone), în timp ce estimarea pentru exporturi a fost menţinută la 21 de milioane de tone.

„Valul de căldură din Europa face ca preţurile să crească. Europa nu are o recoltă mare în acest an pentru a acoperi deficitul de aprovizionare rezultat în urma unei producţii mai mici în Rusia. Acest lucru ar putea stimula exporturile SUA, ceea ce susţine preţurile la bursa CBOT”, a declarat recent un analist din domeniul agricol.

Franţa, Germania, Polonia şi Ucraina se numără printre ţările europene unde vremea secetoasă ameninţă recoltele de grâu. Firma de consultanţă Strategie Grains a decis să îşi revizuiască, în mod semnificativ, estimările privind recolta de grâu moale din acest an a Uniunii Europene, luând în calcul producţii mai mici la hectar pentru primii doi producători din blocul comunitar: Franţa şi Germania.

De asemenea, Rusia, cel mai mare exportator mondial de grâu, este pe cale să înregistreze o producţie mai mică în acest an, după cea record de anul trecut.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›