/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ UPDATE. Sute de mii de euro au fost depistați într-o casetă a șefului de secție, reținut de PA și CNA

missing
30 iulie 2018, ora 18:20

UPDATE. 18:18. Acum câteva clipe, 150 000 de euro au fost ridicaţi din cea de-a doua casetă metalică din filiala unei bănci comerciale. Banii au fost depuşi pe numele şefului de secţie din cadrul CRDM.

Amintim că, mai devreme, 80 000 de euro, 50 000 de dolari şi 100 000 de lei au fost ridicaţi dintr-o casetă de valori, depozitată la una din băncile comerciale din capitală.

De asemenea, în urma percheziţiilor la domiciliul reţinutului au fost găsite şi ridicate următoarele sume: 38 800 de euro, 18 105 de dolari şi 115 200 de lei. (sumele la domiciliu au sferit schimbări. Au mai fost găsiţi şi alţi bani). Urmează să fie stabilită provenienţa banilor.

UPDATE. 15:25. Sume importante de bani au fost depistate în birourile unor medici în cadrul percheziţiilor din această dimineaţă.

Dacă în trei birouri s-au depistat cumulativ aproximativ 20 000 de lei, în biroul de serviciu al şefului Secţiei imagistică şi tomografie computerizată din cadrul CRDM, dar şi în caseta de valori, deţinută în una din băncile comerciale din capitală, au fost depistate: 80 000 de euro, 50 000 de dolari şi 100 000 de lei.

UPDATE. 12:59. Şapte angajaţi din sistemul medical din ţară au fost reţinuţi de CNA şi procurori în urma unei operaţiuni de documentare a faptelor de corupţie comise de către un grup de medici, asistenţi şi reprezentanţi ai unor clinici private. Aceştia ar fi instituit o schemă infracţională de estorcare a banilor de la pacienţii asiguraţi pentru a-i supune investigaţiilor imagistice şi de tomografie computerizată.

Potrivit materialelor cauzei, şeful secţiei imagistică şi tomografie computerizată din cadrul Centrului republican de diagnosticare medicală ar fi organizat o reţea de medici din instituţiile medicale de stat şi din clinici private, prin intermediul cărora oferea servicii contra cost pacienţilor. În urma înţelegerii prealabile, medicii trimiteau pacienţii pentru investigaţii tomografice, ocolind programările corespunzătoare. Astfel, pacienţii ar fi achitat banii direct şefului Secţiei imagistică şi tomografie computerizată, fără ca sumele să fie reflectate în evidenţa spitalului, iar medicii care „furnizau pacienţi” ar fi fost remuneraţi pentru fiecare om cu o parte din banii primiţi.

În cadrul dosarului, au fost documentate în jur de 100 de episoade în care s-a stabilit complicitatea a cel puţin 13 medici şi alţi angajaţi medicali din cadrul Centrului republican de diagnosticare medicală, Institutului de ftiziopulmunologie, Dispensarului cardiologic şi unor clinici private.

În prezent, operaţiunea continuă, persoanele reţinute fiind cercetate pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă

UPDATE. 11:34. A fost reţinut şeful Secţiei radiologie şi tomografie computerizată a Centrului republican de diagnosticare medicală. Acesta urmează să fie escortat la sediul CNA pentru audieri.

În aceste clipe, au loc percheziţii şi la Institutul de ftiziopulmunologie, dar şi la filiala unei bănci comerciale din capitală.

„Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii efectuează, la această oră, percheziţii la Centrul republican de diagnosticare medicală şi la unele clinici private. Scopul acţiunii este documentarea unei scheme infracţionale în care ar fi implicaţi mai mulţi angajaţi ai CRDM şi medici din alte instituţii medicale. Revenim cu amănunte pe parcursul desfăşurării operațiunii”, a precizat Starinschi.

Știrea se actualizează

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram