09:42:08 19.04.2024
Stiri

Un fost MINISTRU afirmă că Andrei Năstase și Maia Sandu ar vrea un „Parlament care NU va vota UNIREA”

Politică 30.07.2018 14:55 Vizualizări11679 Autor: Ziarul National
Un fost MINISTRU afirmă că Andrei Năstase și Maia Sandu ar vrea un „Parlament care NU va vota UNIREA” facebook


Fostul ministrul al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, este convins că liderii Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, și Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, ar vrea un viitor Parlament care să nu pună pe tapet chestiunea Unirii celor două state românești.

Chirinciuc susține că cetățenii din Ungheni, acolo unde Mișcarea de Rezistență Națională a organizat duminică o manifestație, au așteptat de la Andrei Năstase să rostească cuvântul „Unire”.

„Am mai urmărit două proteste ordinare. Unul a fost organizat la Ungheni de către Năstase, liderul „DA” care nu are oameni în teritoriu. La el au fost prezenți mulți liberali care mi-au spus că au așteptat să audă de la el cuvântul Unire! Am avut o întâlnire cu liderul PAS din Ungheni și mi-a zis că va fi un protest fără participarea liderilor politici, adică vor vorbi Octavian Țîcu, Igor Munteanu,Vasile Șoimaru, persoane care nu fac politică în R. Moldova. Vreau să amintesc că Octavian Țîcu și Igor Munteanu sunt consătenii mei și au fost promovați în funcții înalte de către Partidul Liberal, iar o mare parte din cei prezenți a vrut să audă că unica soluție de a scăpa de dictatură este Unirea cu România”, scrie acesta pe blogul său.

Acest fapt i-ar fi derutat mult pe cei prezenți la protest, afirmă Chirinciuc. „De când Năstase a vrut la Kremlin împreună cu amicii săi falși, iar Ghimpu a spus că nu avem nimic mai presus în afară de UE și România, lumea a început să stea la cumpănă. Aceasta e marea tragedie a românilor basarabeni. După 27 ani de batjocură, unii au fost aduși în situația în care să creadă că Unirea mai așteaptă. Evident apar mulți trădători, mulți profitori. E simplu. Opriți-vă cât nu-i târziu! De fapt, ce a însemnat această prezență a liderului „DA” la Ungheni, într-un teritoriu unde PL e tare pe poziții și unde eu sunt președinte al organizației teritoriale? E nimic altceva decât o încercare, prost ascunsă a lui Năstase și a Maiei, de a sparge unioniștii, care recent au dezvelit la Sinești un monument în memoria deportaților”, a adăugat fostul ministru.

Făcând trimitere la unele declarații ale lui Mihai Ghimpu, sursa citată punctează că „Parlamentul se va îngloda în interesul național al Țopilor”. „Ei vor spune că Plahotniuc a furat, iar Filat și Țopii sunt curați. Minciuni: toți trebuie să răspundă în fața unui procuror DNA echidistant! Pe-al nostru steag e scris Unire!”, a conchis liberalul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md