03:58:08 24.04.2024
Stiri

Andrei Năstase, scrisoare către ambasadele străine acreditate la Chișinău: Este gata să conlucreze cu organele de anchetă din alte state pentru a prezenta probe potrivit cărora „beneficiarul efectiv” al furtului miliardului ar fi Vlad Plahotniuc

Partide/Comunicate 30.07.2018 13:39 Vizualizări2370 Autor: Ziarul National
Andrei Năstase, scrisoare către ambasadele străine acreditate la Chișinău: Este gata să conlucreze cu organele de anchetă din alte state pentru a prezenta probe potrivit cărora „beneficiarul efectiv” al furtului miliardului ar fi Vlad Plahotniuc


Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PDA), Andrei Năstase, a expediat astăzi un apel la adresa tuturor ambasadelor străine acreditate în R. Moldova în care se arată dispus să conlucreze cu organele de anchetă din alte state și să le prezinte probe potrivit cărora „beneficiarul efectiv” al furtului miliardului ar fi Vlad Plahotniuc.

În „Apelul către instituțiile internaționale privind investigarea furtului secolului, a spălătoriei mafiei rusești, recuperarea de la hoți a milardelor furate și aplicarea față de aceștia a sancțiunilor personalizate”, citit de Năstase astăzi, într-o conferință de presă, liderul PDA arată că în R. Moldova este un regim politic „voluntarist și cleptocratic”, neinteresat să descopere aceste crime.

Mai mult, foștii premieri Iurie Leancă și Chiril Gaburici, care au decis acordarea garanțiilor de stat pentru cele trei bănci devalizate, se află și astăzi în funcții-cheie, iar principalul învinuit în jaful bancar, Ilan Șor, este și acum în libertate. Totodată, alți funcționari care ar fi fost implicați în jaful bancar, dar și în spălătoria rusească nu au fost pedepsiți.

Năstase cere organizațiilor internaționale să lanseze oficial o anchetă internațională pentru identificarea valorilor financiare sustrase din vistieria țării, înghețarea conturilor din străinătate ale grupurilor și persoanelor asociate schemelor de corupție și spălare de bani din Republica Moldova, inclusiv în ceea ce-l privește pe liderul PD, Vladimir Plahotniuc, și acoliții săi, sechestrarea tuturor bunurilor acestora din jurisdicțiile sesizate, tragerea la răspundere penală a făptuitorilor în conformitate cu normele de drept internațional, aplicarea unor sancțiuni personalizate celor care conduc, de facto, Republica Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md