08:55:12 29.03.2024
Stiri

Un schior dispărut în 1954 a fost identificat cu ajutorul reţelelor de socializare

Știri 30.07.2018 08:01 Vizualizări2043 Autor: Ziarul National


Un schior dispărut în 1954 a fost identificat cu ajutorul reţelelor de socializare sursa: google.ro

Poliţia italiană a reuşit să stabilească identitatea unui schior francez la 64 de ani după dispariţia sa, în 1954, la peste 3.000 de metri înălţime, cu ajutorul mijloacelor media şi a reţelelor sociale, relatează France Presse, citat de Agerpres.

Rămăşiţe umane şi mai multe obiecte au fost găsite la 22 iulie 2005 în Valle d'Aosta (nord-vestul Italiei), în Cime Bianche din Valtournenche, a declarat duminică poliţia italiană într-un comunicat.

La sfârşitul lunii iunie, poliţia a lansat un apel pe reţelele de socializare pentru a încerca să identifice victima, un bărbat în vârstă de treizeci de ani, conform analizelor efectuate.

În baza acestor analize, polițiștii au dedus că este vorba de o persoană bogată, având în vedere marca foarte bună a schiurilor de lemn cu număr de serie, a declarat Marinella Laporta, poliţistă din Torino.

Pe baza lungimii schiurilor, anchetatorii au ajuns la concluzia că bărbatul avea o înălţime de 1,75 metri, fapt confirmat de un medic.

Jacheta sa de schi uşoară a sugerat că decesul a survenit primăvara. Clişeele anchetatorilor mai arată ochelarii schiorului, un ceas, precum şi bucăţi de cămaşă cu iniţiale brodate.

Aceste descoperiri au fost postate la sfârşitul lunii iunie pe reţelele de socializare, după ce poliţia a ajuns la concluzia că bărbatul nu era italian, ceea ce explică faptul că cercetările în Italia nu au dat rezultate.

Curând, o franţuzoaică, Emma Nassem, a răspuns după ce a auzit informaţia la un post de radio francez şi l-a evocat pe unchiul său, Henry Le Masne, născut în 1919 la Alencon (vestul Franţei) şi „decedat cu schiurile sale pe muntele Cervin în 1954, într-o zi cu furtună mare”, se spune în comunicat.

Roger Le Masne, în vârstă de 94 de ani, fratele mai mic al celui dispărut, a reacționat la rândul său.

„Eu sunt fratele lui Henri Le Masne, care este probabil cel care a dispărut cu 64 de ani în urmă”, a scris el într-un e-mail. „Fratele meu Henry, celibatar, era un personaj destul de independent. A lucrat în administraţia civilă a Ministerului Finanţelor din Paris”.

La momentul dispariţiei, Roger s-a dus la un hotel montan unde fratele său a rezervat o cameră pentru două săptămâni, lăsând obiecte personale, 35.000 de lire şi 5.000 de franci francezi. Nu s-a mai întors după ieşirea la schi din 26 martie 1954.

Pe o fotografie oferită de familie, poliţia din Aoste a identificat aceiaşi ochelari găsiţi la 3.100 de metri deasupra nivelului mării.

Dar pentru a evita toate îndoielile, Roger a făcut un test ADN în care apare cromozomul Y comun pentru mai multe generaţii de membri masculini ai familiei.

La 24 iulie, Henri Joseph Leonce Le Masne a fost identificat oficial.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md