Principală  —  Ştiri  —  Social   —   R. Moldova marchează azi Ziua…

R. Moldova marchează azi Ziua Constituției. Activiștii cer modificarea art. 13 și respectarea de către parlamentari a Constituției

Astăzi în R. Moldova este marcată Ziua Constituției. Legea supremă, care împlinește 24 de ani de la adoptare, prevede că R. Moldova este un stat suveran, independent, unitar şi indivizibil.  Două entități au anunțat despre manifestații la Parlament prin care vor înainta cereri privind modificarea și respectarea Constituției. 

Asociația „UNIREA – ODIP” organizează un flashmob cu ocazia Zilei Constituției R. Moldova la Parlamentul R. Moldova. Unioniștii cer modificarea articolului 13 din Legea Supremă. 

Totodată, comunitatea OccupyGuguță organizează o acțiune de protest. De Ziua Constituției, mergem să le aminitim celor care trebuie să o respecte și apere, despre ce scrie în ea”, se spune în mesajul comunității. Membrii grupului vor merge la câteva instituții ale statului, pentru a le  aminti ce înseamnă suveranitate națională și cui aparține, ce este dreptul de a alege și a fi ales și alte articole din acest document”.

Constituţia Republicii Moldova a fost adoptată la 29 iulie 1994 şi a intrat în vigoare la 27 august, același an.