13:26:39 28.03.2024
Stiri

Motivul SURPRINZĂTOR pentru care revii mereu la aceeași greutate

Știri 29.07.2018 11:02 Vizualizări1778 Autor: Ziarul National
Motivul SURPRINZĂTOR pentru care revii mereu la aceeași greutate Sursa: clickpentrufemei.ro


Ai ajuns la greutatea dorită, însă știi că acesta este doar începutul. De multe ori, menținerea e mult mai grea. Sigur și tu te-ai întrebat de ce revii mereu la același număr de kilograme. Iată explicația!

Studiile recente arată că trupul este „setat” pe un anumit număr de kilograme. Altfel spus, fiecare persoană are o greutate „implicită”, la care se reîntoarce mereu după o anumită perioadă de timp. Motivul? Cercetările au arătat că există patru factori care determină această greutate „setată”: genele, dieta, sportul și hormonii.

Genele

Deși au un impact mai mic asupra greutății, acestea contribuie la modul în care se depozitează grăsimea. Deși nu le poți schimba, o gândire pozitivă te va face să iei atitudine și să nu rămâi doar la ceea ce ai moștenit.

Hormonii

Hormonii îți afectează greutatea în două feluri: cum acumulezi grăsimea și cât de des simți senzația de foame. Leptina este un hormon important, care ajută la menținerea poftei de mâncare. Tot el este cel care îți indică faptul că te-ai săturat. Pe de altă parte, grelina este un hormon care stimulează senzația de foame. Partea bună este că poți micșora producerea grelinei prin somn suficient, sport, reducerea stresului și o dietă bazată pe fibre, potrivit Byrdie.

Dieta

Dacă vrei să slăbești, renunță la dietele fulger. Rezultatele se pot vedea rapid, însă de cele mai multe ori apare efectul de yo-yo. Corpul are nevoie de timp pentru a se ajusta la noile schimbări, așadar optează pentru diete pe termen mai lung, bazate pe proteine și cât mai puține grăsimi.

Sportul

S-a demonstrat că exercițiile fizice pot modifica anumiți markeri genetici care duc la obezitate. Dacă vrei să ajungi la un anumit număr de calorii, mișcarea este esențială. Acest lucru se explică prin faptul că mușchiul include țesuturi metabolice active care permit corpului tău să ardă calorii chiar și atunci când dormi.

Sursa: clickpentrufemei.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md