ÎNAINTE şi DUPĂ incendii. Cum arată staţiunea Mati din Grecia, care a fost practic ștearsă de pe hartă// VIDEO

Incendii devastatoare în Grecia. Diferenţele dintre cum arăta staţiunea Mati luna trecută şi cum arată acum, după ce focul practic a șters-o de pe hartă, le aduc lacrimi în ochi grecilor şi nu numai. Un filmuleț video cu imagini filmate cu drona arată consecințele incendiului ucigaş.

Potrivit unui bilanț, numărul celor care și-au pierdut viața s-a ridicat la 87 de persoane. La patru zile de la dezastru, echipele de intervenţie încă mai găsesc cadavre printre ruine. Pe de altă parte, unii dintre răniţii aflaţi în stare critică au murit în spital, în ciuda eforturilor medicilor. Există în continuare mulţi oameni dispăruţi.

Însă speranţa de a mai găsi pe cineva în viaţă e tot mai mică, pe măsură ce se scurge timpul.

Oficialii de la Atena spun că incendiul a fost provocat intenţionat – cel puţin, în cazul a 13 dintre focarele de lângă Mati . Focul a evoluat atât de repede, încât nu ar fi putut fi organizată o evacuare în masă.

Mai mult, ministrul apărării din Grecia susţine că multe construcţii erau ridicate ilegal şi nu au făcut decât să blocheze eventualele căi de evacuare către malul mării.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.