Vrei să cunoști cultura Germaniei sau Belgiei? Iată cum poți găzdui un cuplu sau o persoană în familia ta

unnamed

Ați avut vreodată ocazia să găzduiți un cuplu de europeni acasă? Acum aveți această șansă! ADC vă provoacă să fiți parte a proiectului comun ADC și Friendship Force International și anume să vă faceți prieteni din Germania și Belgia, să cunoașteți mai bine cultura germană și belgiană găzduind un cuplu sau o persoană din aceste două țări europene timp de câteva zile în luna septembrie și octombrie.

Grupul de ambasadori ai Friendship Force Germania aterizează la aeroportul internațional Chișinău sâmbătă, 8 septembrie și pleacă pe 16 septembrie, iar grupul Friendship Force Belgia ajung în țară pe 11 octombrie și pleacă pe 15 octombrie.

Care sunt beneficiile

# Puteți explora lumea fără a pleca de acasă: veți cunoaște oameni cu experiență de viață impresionantă, iar comunicarea cu ei vă va lărgi orizonturile spre diferite domenii;

# Veți întâlni oameni cu care puteți să mențineți relații de prietenie toată viața și aveți toate șansele ca ulterior să vizitați Germania sau Belgia, având deja cazare asigurată;

# Veți avea ocazia să promovați tradițiile, obiceiurile, bucătăria și cultura Moldovei, iar oaspeții Dvs vor deveni automat ambasadori ai țării noastre după ce vor reveni acasă.

Asociația pentru Dezvoltare Creativă pregătește un program divers pentru ambasadorii Friendship Force Germania și Belgia: vizite la diferite instituții și locații în Moldova, workshop de cunoaștere a programului Friendship Force, gătitul plăcintelor, seara interculturală a Moldovei, Germaniei și Belgiei, proiect de voluntariat, etc.

Responsabilitățile familiilor gazdă constau în asigurarea cazării pentru ambasadorii prieteniei, oferirea micului dejun și uneori a cinelor în familie. În unele cazuri va fi necesară facilitarea transportului local prin Chișinău și participarea la unele activități (după dorință). Familiile gazdă din Moldova sunt invitate să participe la unele evenimente descrise mai sus. Este însă obligatoriu să participe la serile interculturale.

Pentru a deveni familie gazdă, dar și pentru a afla mai multe detalii despre program, citiți și completați formularul online până pe 20 august.

Pentru mai multe detalii contactați organizatorii la adresa de email: [email protected]
Mai multe detalii despre program aflați de pe site-ul oficial: www.thefriendshipforce.org
Mai multe despre ADC www.usalumni.md, www.facebook.com/FriendshipForceChisinau/

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente