19:21:55 23.04.2024
Stiri

VIDEO // Grupare infracțională din Chișinău, destructurată de polițiști. Suma pagubei se ridică la un MILION de lei

Social 31.07.2015 11:46 Vizualizări2525 Autor: Galina Munteanu


Patru membri ai unei grupări criminale care spărgeau, după care jefuiau bunuri din automobile, au ajuns pe mâna polițiștilor. Din grupare fac parte trei bărbați cu vârste de 28 și 37 de ani și o femeie de 34 de ani. Cei patru sunt originari din Tighina, Chișinău și Criuleni.

Doi dintre membrii grupăriii au fost anterior judecați pentru atacuri tâlhărești și jafuri.

Potrivit șefului Serviciului de presă de la Direcția de Poliție a municipiului Chișinău, Adrian Jovmir, fiecare membru al grupării avea rolul său în comiterea crimei.

„Cei patru au fost reținuți în flagrant delict, în timp de încercau să sparga un automobil, parcat în fața unui centru comercial din sectorul Râșcani al capitalei. Victima era urmărită de către unul dintre membrii grupării până când parca automobilul în preajma unei piețe, magazin sau în alt loc. Ulterior, al doilea deja, scana și dezactiva cu ajutorul unui dispozitiv special alarma de la mașină și, timp de câteva minute, jefuia toate bunurile din mașină. A treia persoană – femeia, avea rolul să urmărească ce se întâmplă împrejur, ca nu cumva să fie văzuți de către vreun polițist sau altă persoană. A patra persoană era șoferul. Acesta îi aștepta pe toți trei într-o mașină de marca „BMW”, după care fugeau de la fața locului. Unul dintre membrii grupării este taximetrist și ceilalți deseori se foloseau de mașina de serviciu atunci când mergeau să comită crima”, a spus în cadrul unei conferințe de presă Adrian Jovmir.

Cei patru nu-și recunosc vinovăția. Polițiștii susțin, însă, că au acumulat suficiente probe care ar demonstra vinovăția acestora.

„Cel mai recent furt al acestora a fost săvârșit la sfârșitul lunii iunie curent. Aceștia au pătruns într-un automobil de unde au sustras patru mii de dolari, 50 de mii de lei și alte bunuri în sumă de peste o mie de lei”, a mai spus Jovmir.

La domiciliul acestora din municipiul Chișinău, polițiștii au depistat diferite bunuri care se presupune că ar fi fost furate din automobile.

„Aceasta grupare ar fi săvârșit cel puțin 12 furturi doar în sectorul Râșcani al capitalei. Nu este exclus că aceștia ar fi fost implicați și în alte infracțiuni. Suma pagubelor provocate de aceștia s-ar ridica la un milion de lei”, susține Adrian Jovmir.

Cei patru sunt reținuți pentru 72 de ore, iar dacă le va fi demonstrată vinovăția riscă până la 12 ani de închisoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md