/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/HARTĂ/ Cod Galben în toată țara. Se așteaptă ploi puternice, grindină și vijelie

27 iulie 2018, ora 19:05

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, vineri seara, se prevăd ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice (în cantități de 15-25 l/m2, local 30-35 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-18 m/s. În intervalul 29 iulie – 1 august în orele de după amiază se prevede vreme caniculară cu temperaturi de 33°C și mai mult.

Totodată, în legătură cu precipitațiile puternice căzute, a fost emisă o avertizare hidrologică cod galben în raionul Briceni. Din cauză că în cursul superior al râului Prut (Ucraina) se formează viitura pluvială, în intervalul 25-29 iulie pe sectorul s. Criva – or. Costeşti se prognozează creşterea în continuare a nivelului apei cu 2.5-3.0 m faţă de cel din 25 iulie. Este posibilă izolat ieşirea apei în lunca rîului Prut din raionele Briceni şi Edineţ.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram