„Grăbește-te încet!”, „Fii atent la trecere”, „Scoate căștile” și alte mesaje vor apărea în fața zebrelor din capitală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cu sloganul „Fii atent la trecere”, Inspectoratul General al Poliției a lansat, astăzi, campania națională de sensibilizare pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii, care se va derula până la 20 august curent.

„Asigură-te la traversare!”; „Privește în stânga și dreapta!”; „Fii ochi și urechi!”; „Ia copilul de mână!”; „Nu staționa fără motiv!”; „Grăbește-te încet! Nu alerga!”; „Nu folosi telefonu!”; „Scoate căștile!”; „Traversează regulamentar!” – acestea sunt mesajele de sensibilizare care vor apărea astăzi, la mai multe treceri de pietoni din țară, prin intermediul cărora Poliția dorește să reducă considerabil număr de accidente rutiere cu implicarea pietonilor.

Primele mesaje „Privește în stânga și dreapta!”; „Grăbește-te încet!” au fost desenate de șeful Poliției, Alexandru Pînzari împreună cu voluntari de la Liceul „Universul” din capitală, la o trecere de pietoni din capitală.

„Zilnic, în țară, are loc cel puțin un accident rutier cu implicarea pietonilor în urma căruia o persoană decedează sau este traumatizată. Aceste cifre impun măsuri și acțiuni concrete din partea tuturor actorilor implicați: comunitate, autoritățile publice locale, instituții de învățământ, poliția și altele pentru a preveni accidentele rutiere cu implicarea pietonilor. Stimați cetățeni consider că, securitatea proprie începe de la noi. Fiți atenți la traversarea străzii, învățați copii regulile siguranței rutiere, iar șoferilor le spun să conducă prudent și să nu încalce regimul de viteză” a menționat Alexandru Pînzari.

În primele șase luni ale anului curent, au avut loc 468 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor (-6,4%), în urma cărora 45 de pietoni au decedat (-13,4%), iar alţii 403 au fost traumatizaţi (- 1,4%). Din numărul total de accidente rutiere produse cu implicarea pietonilor, în 140 de cazuri pietonii se aflau pe spațiile destinate circulaţiei acestora, în urma cărora cinci persoane au decedat și altele 142 au fost traumatizate.

Campania este organizată de Inspectoratul Național de Patrulare și este susținută de toate subdiviziunile IGP și Automobil Club din Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...