Cinci bărbați, trimiși în judecată pentru mituirea unor militari

Procurorii anticorupție au transmis în judecată cauzele penale în privința a cinci bărbați din Chișinău, fiindu-le incriminată săvârșirea infracțiunii de corupere activă.

Conform materialelor urmăririi penale, figuranții au oferit mijloace bănești în sume cuprinse între 500 și 5000 de lei, factorilor de decizie din cadrul unui centru militar din municipiul Chișinău.

În schimbul banilor, învinuiții solicitau realizarea sau urgentarea diferitor servicii: punerea la evidența militară, perfectarea livretului militar în legătură cu expirarea vârstei de încorporare, neîncorporarea în serviciul militar în termen în rândurile Forțelor Armate ale Republicii Moldova.

Învinuiții și-au recunoscut vina, iar pentru comiterea infracțiunii de corupere activă legea penală prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 u.c.

Cauza penală în privința a patru responsabili din cadrul centrului militar Chișinău care asigurau realizarea solicitărilor menționate, a fost transmisă de către procurorii anticorupție instanței de judecată în luna iunie, aceștia fiind judecați pentru corupere pasivă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.