Capitala Tineretului 2019: La concurs se poate înscrie orice localitate din țară

23250855-920×488

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării lansează concursul de selectare a Capitalei Tineretului 2019. Programul „Capitala Tineretului 2019”, ce îşi propune dezvoltarea localităților prin implicarea tinerilor şi valorificarea potenţialului acestora, precum și încurajarea dezvoltării de idei noi şi proiecte inovatoare ce privesc participarea activă a tinerilor în societate.

Misiunea Programului constă în crearea oportunităţilor de dezvoltare multilaterală a tinerilor în vederea participării active a acestora în viaţa economică, socială şi culturală a ţării.

La concurs se pot înscrie autoritățile administrației publice locale de nivelul I din Republica Moldova, care prezintă un program ambiţios pentru implicarea și dezvoltarea tinerilor. Excepție fac localitățile din municipiul Chișinău și cele ce au deținut statutul de „Capitală a Tineretului” la ultimele 3 ediții (2016 – orașul Ialoveni, 2017 – satul Varnița, 2018 – municipiul Cahul).

 Dosarul depus va conține în mod obligatoriu:

Formularul de participare;
# Declarația scrisă de susținere financiară din partea autorității administrației publice locale pentru implementarea acțiunilor;
# Acorduri de parteneriat;
# Actul prin care este desemnat coordonatorul local de Program.

În context, menționăm că învingătorul concursului va beneficia de un suport financiar din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în valoare de până la 1 milion lei, în funcție de calitatea și relevanța activităților de tineret preconizate.

Dosarul poate fi depus pe suport de hârtie la sediul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Piața Marii Adunări Naționale 1, etajul 3, biroul 335 sau în format electronic la adresa de e-mail:[email protected], până la data de 26 septembrie 2018.

Pentru autoritățile administrației publice locale de nivelul I ce intenționează să participe la concurs,pe data de 14 august 2018 va fi organizată o sesiune de informare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente