Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Avocatul Poporului condamnă orice tentative…

Avocatul Poporului condamnă orice tentative de intimidare a presei sau presiuni asupra jurnaliștilor

În legătură cu mai multe cazuri de agresiuni verbale sau fizice ale jurnaliștilor, tentative de influențare a presei din partea unor exponenți ai forțelor politice, Avocatul Poporului cheamă la respectarea normelor și standardelor democratice și condamnă orice presiuni sau acțiuni de intimidare a instituțiilor media.

Mihail Cotorobai reafirmă că libertatea și independența presei este o condiție esențială într-o societate democratică și că, pentru a fi asigurată realizarea dreptului fundamental al cetățenilor la informare, presa trebuie să fie liberă și independentă de stat și de influențele politice.

Ombudsmanul cheamă actorii politici din Republica Moldova la corectitudine, respect față de presă, să nu admită încercări de a influența deciziile editoriale ale instituțiilor media, care trebuie să fie libere de presiuni economice, politice sau de interese personale.

În același timp, Ombudsmanul îndeamnă și jurnaliștii să fie corecți, obiectivi, onești în exercitarea atribuțiilor sale, să reziste oricăror influenţe, să nu accepte să dezinformeze și să manipuleze opinia publică prin informațiile difuzate, să îşi facă munca în corespundere cu standardele profesionale.