08:50:29 25.04.2024
Stiri

VIDEO // „ACUM” la Parlament: „Nu legalizați banii furați” și SÂRBĂ pentru deputați

Politică 27.07.2018 12:06 Vizualizări1732 Autor: Ziarul National


VIDEO // „ACUM” la Parlament: „Nu legalizați banii furați” și SÂRBĂ pentru deputați

UPDATE // „Ați văzăt calculul hoților și bandiților? Au mutat alegerile pe 24 februarie, crezând că va fi frig, glod și oamenii nu o să vrea să iasă la proteste sau la vot. (...) Eu sunt sigur că oamenii o să iasă să voteze din principiu ca să le arate locul bandiților”, a declarat Igor Grosu la protest.

UPDATE // Vicepreședintele PAS, Igor Grosu, susține că „mica reformă fiscală”, aprobată ieri de Parlament, este de fapt o „mică hoție”. Acesta anunță că până pe 26 august, ziua protestului anunțat de Mișcarea de Rezistență Națională în centrul Chișinăului, opoziția va merge în teritoriu să discute cu oamenii.

UPDATE // Liderul PDA, Andrei Năstase, le spune celor prezenți la protest că ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, va candidat în circumscripția uninominală de la Anenii Noi și se întreabă „cum poate fi lăsat”, odată ce îl „slujește pe Pahotniuc”. Năstase a comentat și data viitoarelor alegeri parlamentare - 24 februarie 2019, spunând că guvernarea și Igor Dodon mai au timp să „ne mai dea câte un cârnăcior și să ne mai cânte Katiușa”.

În opinia lui Năstase, alegerile puteau să aibă loc și pe 2 decembrie 2018, dar după legile aprobate de Parlament ieri, guvernarea mai are nevoie „de timp”.

UPDATE // Protestatarii scandează „Hoții”, „Afară”, „Plahotniuc, nu uita, pușcăria-i casa ta”, „Candu, afară, javră ordinară” și „Nu legalizați banii furați”.

UPDATE // Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a declarat în fața protestatarilor că legile aprobate ieri de Parlament legalizează banii furați din seistemul bancar, societatea primind încă „o probă concludentă despre cine a furat miliardul”. Potrivit lui Slusari, actuala guvernare se chinuiește de doi ani și jumătate să facă amnistia capitalurilor și să aprobe legea cetățeniei prin investiție, ceea ce este „o mârșăvenie”: „În 48 de ore, țara a fost transformată în spălătoria Europei”.

Membrii Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” s-au adunat la un protest în fața Parlamentului, numit „Nu legalizați banii furați”.

Tot în fața Parlamentului a venit și grupul „OccupyGuguță” și, în timp ce deputații debat ultimele proiecte din actuala sesiune, în fața Legislativului răsună o sârbă.

Totodată, protestatarii scandează „Hoții” și „Vrem miliardele înapoi”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md