Guvernul Britanic a permis canabisul în scopuri medicinale. Acest va fi eliberat pe bază de rețetă

5591452

Canabisul medicinal va fi permis pe bază de rețetă, o decizie în acest sens a fost aprobată de către guvernul britanic. Acest lucru va ajuta pacienții cu nevoi excepționale clinice.

Posesia medicamentelor din clasa B va avea în continuare o amendă nelimitată și până la cinci ani de închisoare, în timp ce dealerii de canabis vor primi 14 ani de închisoare.

Decizia a fost votată după ce un băiat de 12 ani care suferă de o epilepsie rară, a primit o licență de urgență care i-a permis să fie tratat cu marijuana medicală de către Departamentul de Sănătate al Irlandei de Nord la începutul acestei luni. Billy a primit anterior o licență de scurtă durată de la Ministerul de Interne pentru ai permite accesul la uleiul de canabis, pe care mama sa, Charlotte, spune că îl ajută la controlul crizelor sale.

O revizuire inițială de către Dame Sally Davies, consilier medical principal, a concluzionat că există dovezi că canabisul medicinal are beneficii terapeutice.

Consiliul consultativ privind abuzul de droguri (ACMD), care a efectuat a doua parte a revizuirii, săptămâna trecută, a spus că medicii ar trebui să poată prescrie produsele medicamentoase de canabis furnizate care respectă standardele de siguranță.

Cannabis a fost clasificat anterior ca un drog de Schema 1, ceea ce înseamnă că nu are valoare terapeutică, dar poate fi folosit în scopuri de cercetare cu licență. Departamentul de Sănătate și Asistență Socială (DHSC) și Autoritatea de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Medicinale (MHRA) vor dezvolta acum o definiție clara a ceea ce constituie un produs medicamentos derivat din canabis.

Până la aprobarea modificărilor, medicii pot să se adreseze grupului de experți independenți în numele pacienților care doresc acces la produse medicamentoase de canabis.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente