03:01:22 29.03.2024
Stiri

Ştiai că ANOREXIA este o boală a sufletului?

Știri 26.07.2018 19:30 Vizualizări1327 Autor: Ziarul National
Ştiai că ANOREXIA este o boală a sufletului? foto simbol


Corpul nostru are multe posibilităţi prin care ne arăta dacă se află într-o stare bună de sănătate, de la aspectul general până la durerea pe care o manifestă în anumite zone.

Nu toate durerile ne arată că suntem bolnavi, dar ne arată sigur că ceva nu este în regulă şi acest semnal ne poate da indicii inclusiv despre maniera în care putem corecta un obicei distructiv, de exemplu.

Sunt şi situaţii, însă, când afecţiunea corpului nu este legată de o atitudine greşită sau de o neglijenţă pe care o manifestăm faţă de el, ci ea corespunde unei suferinţe sufleteşti care îşi pune amprenta şi asupra fizicului.

Anorexicul are nevoie de iubire pentru a se vindeca

Anorexia sau lipsa poftei de mâncare şi prezenţa dezgustului pe care o persoană le poate manifesta faţă de tot ce înseamnă aliment are rădăcinile în suflet. Această atitudine, de malnutriţie manifestată constant, dezvăluie o mare durere sufletească a cuiva.

Acea persoană nu mai doreşte să trăiască, nu îşi mai iubeşte viaţa şi nici corpul, nu mai vrea să se implice în nimic şi doreşte să plece definitiv din lume, să nu mai întâlnească nimic ce i-ar putea aduce suferinţă. Am putea spune că este o formă de ură îndreptată asupra sa.

Oricât de bun nutritionist ar găsi, o persoană care suferă de anorexie are mai întâi nevoie de iubire pentru a declanşa dorinţa de a continua viaţa.

Abia după ce s-a declanşat dorinţa de viaţă se poate vorbi despre un regim alimentar consistent care să o repună pe picioare.

Deci, în rezolvarea acestei probleme să începem cu… începutul: să iubim acea persoană, indiferent cum se manifestă ea într-un anumit moment, să o acceptăm cu toate ideile ei greşite şi cu toată această agresiune pe care o arată împotriva propriei persoane.

Abia după aceea începe procesul vindecării şi acest proces este de lungă durată, însă este miraculos. Viaţa ne poate oferi în dar un astfel de moment măreţ, când un om care a decis să renunţe la viaţă revine şi porneşte la drum, şi mai puternic decât a fost.

Şi la acest fapt am contribuit şi noi. Nu este minunat?

Sursa: secretele.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md