Ministrul Chiril Gaburici: Toți cetățenii stau cu ochii pe fiecare metru de drum reparat

Toată Republica Moldova, toți cetățenii stau cu ochii pe fiecare metru de drum reparat. Fiecare drum, de la început până la sfârșit, trebuie să fie reparat exact așa cum este indicat în caietul de sarcini și să corespundă criteriilor tehnice. Dacă vom depista porțiuni necalitative, veți reface lucrările din contul dumneavoastră”, a afirmat ministrul Chiril Gaburici, în cadrul ședinței de astăzi cu responsabilii tehnici de la Administrația de Stat a Drumurilor și antreprenorii implicați în programul „Drumuri bune pentru Moldova”.

În cadrul ședinței, antreprenorii au raportat etapa la care se află executarea lucrărilor planificate și au fost analizate soluțiile privind depășirea dificultăților pe care le întâmpină în procesul de muncă.

Este o provocare și pentru dumneavoastră – agenții economici, companiile constructoare de drumuri, care treceți prin această experiență. Calitatea trebuie să fie pe primul plan. Nu reparăm drumuri pentru o zi sau două, dar pentru o perioadă foarte lungă. De noi depinde cum vor arăta mâine satele noastre – Moldova noastră. Această experiență va fi importantă pentru proiectele viitoare. De ce să apelăm la companii străine, când avem companiile noastre, care demonstrează că sunt capabile să execute lucrările în termen și să livreze calitate?”, a subliniat Chiril Gaburici.

De asemenea, ministrul a atenționat antreprenorii că fiecare tronson de drum va fi dat în exploatare abia după ce va trece expertiza laboratorului ASD.

Există contracte semnate. Aveți grijă ca toți să-și respecte obligațiunile. Personal, voi vizita mai multe localități, pentru a mă asigura că se muncește calitativ. Scopul nu este să bifăm că s-a făcut, ci să realizăm 1200 de km de drumuri calitative, astfel încât, continuând proiectul și anii viitori, să acoperim Moldova cu drumuri bune”, a punctat Chiril Gaburici.

Conform datelor actualizate de pe site-ul drumuribune.md, până în prezent, în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” au fost reparați circa 355 de km de drumuri, iar alți peste 222 de km sunt în lucru.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.