Dreptul la Unire s-ar putea regăsi în Constituția României. Inițiativa a fost avizată favorabil la București

unire

Iniţiativa de modificare a Constituţiei demarată de unionişti a fost avizată favorabil de Consiliul Legislativ al României. Astfel, dreptul poporului român de a se reunifica paşnic, în concordanţă cu Tratatul de la Helsinki, ar putea fi prevăzut prin Legea fundamentală, se arată întru-un comunicat al organizației unioniste Acțiunea 2012.

„Conştienţi că fiii şi nepoţii noştri trebuie să se bucure de un viitor de libertate şi avuţie, de şansele de împlinire pe care generaţiile noastre nu le-au avut, într-un stat unificat, democratic, european şi prosper, hotărâţi să edificăm procesul de dezvoltare şi afirmare a naţiunii române, în concordanţă cu istoria poporului nostru, cu normele de morală şi de drept internaţional în vigoare, prin reîntregirea neamului românesc pe cale paşnică, liber consimţită, fără niciun amestec din afară, pentru a munci împreună la realizarea şi mulţumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate, adoptăm prezenta Constituţie”, este preambulul pentru Constituţia României propus de Alianţa pentru Centenar.

„Este un nou pas înainte făcut de mişcarea pentru unificarea malurilor de Prut. Mulţumesc mult juriştilor care ne-au ajutat să elaborăm corect preambulul. E timpul să insistăm în colectarea semnăturilor peste tot în lume odată cu publicarea în Monitorul Oficial şi să insistăm ca prevederea să treacă rapid ceilalţi paşi legali acum, în Anul Centenarului”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Până în prezent au fost strânse peste 80.000 de semnături din totalul de 1 milion de semnături pe care şi le-au propus să le colecteze organizatorii. Odată cu avizul favorabil, grupuri de iniţiativă de strângere a semnăturilor se vor forma în fiecare localitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente