Vrei să fii infirmier/ă și să lucrezi în timpul studiilor? Cum obții un loc la buget la Centrul de excelență în medicină și farmacie

Re-exposure_of_infirmiere2

Absolvenții gimnaziilor și liceelor cu vârsta de până la 35 de ani se pot înscrie la programul de formare a infirmierilor prin învățământ dual în baza de buget, timp de un an. În cadrul programului, studenții vor petrece 30% din timpul de studii în instituția de învățământ (Centrul de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pocalo”) și 70% într-o instituție medicală. 

Infirmierul/a asigură asistență pentru personalul medical mediu în procesul îngrijirii pacienților și lucrează în colaborare şi sub responsabilitatea unei/unui asistent medical, cel mai adesea, în cadrul unei echipe multidisciplinare şi participă la îngrijirile de sănătate.

Formarea are loc în baza unui program pilot în care studenții petrec 30% din timpul de studii în cadrul instituției de învățământ și 70 % din timpul de studii la una din instituțiile medicale (Spitalul Internațional Medpark, Clinica de medicină estetică Sancos și Centrului de reabilitare medicală Neokinetica).

În cadrul programului se oferă 10 locuri la buget. Această oportunitate oferă studentului cazare în cămin, bursă de student lunară, salariu în instituția medicală și posibilitatea de angajare permanentă la instituțiile medicale menționate.

Admiterea și studiile în cadrul instituției de învățământ au loc la Centrul de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo” în perioada 16.07.-04.08.2018 (Turul I ) și pentru locurile neacoperite în perioada 08.08.-11.08.2018 (Turul II).

Dosarul candidatului trebuie să cuprindă următoarele documente:

# Actul de studii în original, cu anexa;

# Buletinul de identitate sau certificatul de naştere (pentru cei care n-au atins vârsta de 16 ani);

# 6 fotografii color 3×4;

# Certificatul medical tip (nr.086 – U, sau nr.086 – E) eliberat în anul admiterii;

# Extras din carnetul de muncă (pentru cei angajaţi);

# Livretul militar sau adeverinţa de premilitar (dacă este cazul).

Informații suplimentare puteți obține la [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente