PSRM, PLDM, PCRM și PL au părăsit sala de ședință a Parlamentului. Ședința continuă chiar și în lipsa cvorumului

parlament

Deputații fracțiunilor Partidului Socialiștilor, Partidului Liberal Democrat, Partidului Comuniștilor și Partidului Liberal au părăsit joi, 26 iulie, sala de ședințe a Parlamentului.

Aceștia s-au declarat nemulțumiți că majoritatea parlamentară nu a luat în considerare propunerile lor la ordinea de zi, transmite IPN.

Președintele Fracțiunii PSRM Zinaida Greceanîi a declarat că deputații socialiștii merg în teritoriu la întâlnire cu cetățenii pentru a le vorbi despre inacțiunile majorității parlamentare și despre cum propunerile opoziției, care sunt în interesul cetățenilor, nu sunt luate în considerare.

Invocând aceleași motive, pe rând au părăsit sala de ședințe deputații fracțiunilor PLDM, PCRM și PL.

„Fracțiunea noastră a propus la începutul ședinței excluderea din ordinea de zi de astăzi a trei proiecte, inclusiv declararea voluntară și stimularea fiscală, pentru că proiectele nu au trecut procedura regulamentară. În 2016 un asemenea proiect a fost calificat de către Centrul Național Anticorupție drept o schemă de spălare a banilor de proveniență frauduloasă. În semn de protest, fracțiunea PLDM părăsește ședința”, a spus Iurie Ţap, deputat PLDM.

„Opiniile noastre nu sunt luate în considerare și în legătură cu aceasta și noi ne ducem din sală. Deja faceți ce doriți să faceți în Republica Moldova”, a spus liderul PCRM, Vladimir Voronin

Deputata PL Alina Zotea a comunicat că deputații fracțiunii liberale părăsesc sala de ședințe nemulțumiți că majoritatea parlamentară nu a susținut propunerea colegilor din fracțiune de a exclude proiectele de reformă fiscală propuse recent de către actuala guvernare. „Ceea ce faceţi astăzi este o gravă încălcare”, a spus deputata.

„Astăzi în Parlament se va discuta reforma fiscală al cărei scop principal este creșterea veniturilor populației prin scăderea impozitelor și dublarea scutirilor, în așa fel încât să nu să se mai impoziteze nici minimul de existență şi multe alte elemente”, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu. „Pe lângă acest subiect foarte important, care este așteptat de toată țara, e vorba de liberalizări mai multe pentru mediul de afaceri”, a adăugat șeful legislativului.

Ședința a continuat cu deputații din fracțiunea majoritară, fără a fi precizat numărul acestora în sală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente