Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ PL, despre reforma fiscală:…

VIDEO PL, despre reforma fiscală: Cei aflați la conducere legalizează spălarea banilor

Patru fracțiuni au părăsit sala de ședințe a Parlamentului în semn de protest față de faptul că majoritatea parlamentară nu le ia în considerație opiniile și urmează să voteze pachetul de legi cu privire la mica reformă fiscală. În opinia deputaților, această reformă este promovată contrar prevederilor legale și vine să legalizeze spălarea de bani în Republica Moldova.

„Acest proiect nu înseamnă decât reciclarea banilor murdari și legalizarea unor profituri obținute ilegal, care au fost infiltrare în Republica Moldova prin diverse metode. Autorii acestui proiect se apără spunând să subiecții declarării voluntare a bunurilor sunt cetățenii R. Moldova, cu excepția persoanelor fizice care au ocupat sau ocupă funcția de președinte al țării, prim-ministru etc. Dar oare, stimați guvernați, nu suntem noi țara unde cei mai mulți demnitari de rang înalt își pun averile pe soacre, nepoți și alte rude îndepărtate?”, a menționat Alina Zotea după ce fracțiunea PL a păsărit ședința.

Deputata a mai precizat că pe plan mondial toate guvernele caută metode dure de anihilare a acestui fenomen, în timp ce în Republica Moldova cei aflați la conducere încalcă toate regulile și principiile europene și legalizează spălarea banilor.

„Până astăzi deputații opoziției și cetățenii nu cunosc rezultatul raportului Kroll 2, ceea ce ne duce la gândul că acest lucru se ascunde și nu se face public pentru ca să se legalizeze frauda bancară, fără publicarea numelor implicate”, a mai adăugat Zotea.

Atât PL, cât și PCRM susțin că acest proiect de lege nu a fost publicat până ieri pe site-ul Parlamentului și nici nu a fost supus dezbaterilor publice, fapt ce este inacceptabil.

Acești guvernanți mai propun ca statul, în persoana autorităților publice, să garanteze subiecților declarării voluntare, că nu pot fi urmăriți pentru neachitarea impozitelor și taxelor aferente bunurilor declarate voluntar”, a spus deputata liberală.

De cealaltă parte, președintele Parlamentului a declarat însă că singurul scop al reformei fiscale este creșterea venitului populației prin reducerea impozitelor.

Foto: captură video privesc.eu