‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
22.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriZiziphusul și Pepino vor fi cultivate în curând şi în Ucraina

Ziziphusul și Pepino vor fi cultivate în curând şi în Ucraina

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pe lângă culturile tradiţionale cum ar fi cireşe, vişine, mere, zmeură, în Ucraina vor mai fi cultivate şi cele considerate exotice ca ziziphus, rodia, curmale, asimina, pepino şi multe altele. Această prognoză a fost făcută de doctorul în ştiinţe agricole al Universităţii Agrare din Nicolaev, Mihail Fedorciuc.

„În ultimii 20 de ani, temperatura medie anuală a aerului a crescut cu 0,8 C, iar zonele climatice s-au schimbat cu 250 de km de la Sud la Nord. Sudul Ucrainei va fi favorabil cultivării ziziphusului, curmalelor sau unabilor. Ziziphusul înflorește târziu și nu se teme de înghețurile din mai. La fel, poate fi crescută aşa plantă ca pepino, sau pere de pepene galben, care creşte identic culturilor anuale din familia Solanaceae: roșii, ardei, vinete”, a spus Mihail Fedorciuc.

Potrivit lui, cultivarea acestor plante poate fi făcută în sere, creând clima necesară sau păstrând în perioada de iarnă, în condiţii de casă, materialul săditor, în februarie-martie acesta se plantează în câmp deschis.

FOTO: biaplant.ro

Concluzia fără echivoc este că agricultura trebuie să se adapteze la condițiile climatice schimbătoare. Iar una dintre metodele utilizate pentru a menține viabilitatea şi rentabilitatea întreprinderilor este trecerea la noi tipuri de culturi rare, dar cu o cerere înaltă pe piaţă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›