Un moldovean a rămas fără 8 mii de euro și 2 mii de dolari la Albița. Ce au depistat polițiștii de frontieră

Un bărbat cu dubla cetățenie română și moldovenească a rămas fără sume importante de bani la punctul de Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, după ce nu le-a declarat la controlul de frontieră. Polițiștii de frontieră români au confiscat peste 8 mii de euro și 2 mii de dolari, bani ce depășeau limita legală de 10.000 de euro.

Cazul a avut loc în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, când în jurul orei 20.00, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a ieşi din România, conducând un autoturism marca BMW, Sergiu C., cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 35 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, iar echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit asupra lui Sergiu C., ascunse şi nedeclarate,  18.220 euro, 2.140 dolari, 20 lire sterline şi 1.247 lei moldoveneşti.

Conform prevederilor legale, autoritatea vamală a luat măsura reţinerii în vederea confiscării a sumelor de bani ce depăşeau limita de 10.000 de euro -8.220 euro, 2.140 dolari, 20 lire sterline şi 1247 lei moldoveneşti.

În plus, moldoveanul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 lei românești.

Poliția de Frontieră din România precizează că orice persoană fizică ce intră sau iese din Comunitate şi transportă numerar în valoare de 10 000 euro sau mai mult declară această sumă autorităţilor competente din statul membru prin care intră sau iese din Comunitate. Numerarul nedeclarat în scris care depăşeşte limita stabilită de regulament se confiscă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.