22:46:41 16.04.2024
Stiri

LIVE // Parlamentul s-a întrunit în penultima ședință din această sesiune. Socialiștii au PĂRĂSIT ședința

Politică 26.07.2018 10:12 Vizualizări1273 Autor: Ziarul National
LIVE // Parlamentul s-a întrunit în penultima ședință din această sesiune. Socialiștii au PĂRĂSIT ședința captură privesc.eu


După ce ieri Guvernul a avizat pozitiv pachetul legislativ pentru reforma fiscală, astăzi Parlamentul urmează să aprobe aceste documente care prevăd stimularea mediului de afaceri, creșterea veniturilor populației, reducerea economiei tenebre, a salariilor în plic, a evaziunii fiscale și a veniturilor nedeclarate. Acest pachet legislativ urmează să intre în vigoare la data de 1 octombrie 2018.

Liberalii au propus că acest pachet legislativ să fie lăsat pentru sesiunea următoare, însă propunerea nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.

La rândul lor, reprezentanții PSRM au insistat să fie puse pe ordinea de zi mai multe proiecte, inclusiv audierea responsabililor de la Banca Națională a Moldovei, de la Agenția pentru Recuperarea a Bunurilor Infracționale etc., pentru a afla câți bani din miliardul furat au fost recuperați și cine sunt „persoanele oneste” din raportul Kroll 2.

„Noi vedem că nu acceptați niciun proiect propus de noi, dar în același timp doriți să aprobați în grabă unele inițiative. Astfel, în semn de protest, noi părăsim sala de ședințe și astăzi și mâine vom merge în teritoriu pentru a explica oamenilor ce se întâmplă în Parlament”, a declarat liderul fracțiunii PSRM din Legislativ, Zinaida Grecianîi.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus că e dreptul opoziției să procedeze într-un asemenea mod: „Vă dorim succes pentru astăzi și mâine în discuțiile cu cetățenii”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md