Au adus acasă aur, argint și bronz. Patru boxeri moldoveni au urcat pe podiumul de premiere la Odessa

18006547_big1532513644

Patru pugilişti moldoveni au urcat pe podiumul de premiere la memorialul „Semion Trestin”, desfăşurat la Odesa (Ucraina), au informat surse din cadrul federaţiei naţionale de profil.

Câştigător al turneului a devenit Alexandru Paraschiv (64 kg) din Chişinău. Pe locul doi s-a clasat Stanislav Bondarenco (49 kg) din Tiraspol. De medalii de bronz s-au învrednicit Ion Ursu (64 kg, Grimăncăuţi) şi Vladislav Gumeniuc (81 kg, Chişinău), relatează MOLDPRES.

Lotul moldovean însoţit de antrenorii Iurie Paraschiv, Mihail Muntean şi Gheorghe Bugneac a fost alcătuit de 12 boxeri. Solicitat de agenţie să comenteze rezultatele înregistrate antrenorul emerit Petru Caduc a declarat că, în primul rând, este importantă experienţa competiţională acumulată.

„Mă refer, în acest sens, în special, la elevul Şcolii specializate din Grimăncăuţi (Briceni), Ion Ursu. Faptul că a disputat patru meciuri contează şi va conta mult pe viitor. Un boxer trebuie să susţină cât mai multe meciuri pentru a avea încredere în forţele proprii. La asemenea turnee se călesc caracterele. Ele sunt foarte necesare în vederea pregătirii de Europene, Mondiale”, a opinat tehnicianul.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuţi, care-i medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (China, 2008), campion european (Ankara, Turcia, 2011), angajat în prezent în echipa sportivă a Departamentului Trupelor de Carabinieri a Ministerului Afacerilor Interne.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente