Turcia va aloca bani și pentru dotarea Președinției cu mobilier și lucrări de amenajare a teritoriului// FOTO

Președintele Igor Dodon a efectuat o vizită de documentare la sediul Președinției pentru a vedea la ce etapă se află lucrările de reparație a clădirii, care sunt realizate din banii acordați de Turcia.

Potrivit șefului statului, acestea se află la etapa de finalizare, iar pe 27 august, de Ziua Independenței, reparația clădirii Președinției va fi finalizată, urmând ca pe parcurs să fie instalată mobila și definitivate ultimele detalii

Am constatat că lucrările de reconstrucție capitală a clădirii, care este un simbol de stat, decurg conform graficului de lucru prezentat de executor – compania ”SONBAY GRUP”, administrată de Agenția TIKA, și se află la etapa de finalizare. Amintesc, că renovarea acestui edificiu este efectuată din surse extrabugetare, a spus Igor Dodon.

Șeful statului a spus că a solicitat partenerilor turci identificarea unor surse suplimentare și pentru dotarea Președinției cu mobilier și lucrări de amenajare a teritoriului, fapt care a fost acceptat.

Inaugurarea instituției va avea loc în cadrul vizitei oficiale a președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan în Moldova, preconizată pentru perioada imediat următoare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.