Opt mii de elevi din familiile sărace vor primi câte 700 de lei pentru pregătirile de școală

Opt mii de elevi din familiile sărace vor primi câte 700 de lei pentru pregătirile de școală. Consiliul Municipal Chişinău a decis astăzi alocarea a 5,6 milioane de lei, la propunerea primarului interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Beneficiarii vor fi selectați de directorii instituțiilor de învățământ sau asistenții sociali. Și anul trecut, circa opt mii de elevi din Capitală au primit ajutor material în ajunul anului școlar.

Tot astăzi, CMC a decis, într-un reguament, că persoanele nevoiaşe vor beneficia de prânzuri gratuite la cantine sociale. Sunt vizați cu precădere cei care au venituri mai mici de trei mii de lei, și nu de două mii, așa cum era până acum. Per total, numărul persoanelor care vor primi o masă gratis va crește de la 700 la 1.200.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.