(foto) La Orhei se construiește un nou complex de locuințe sociale. Beneficiarii vor plăti câte 500 de lei lunar timp de 35 de ani

orheiu

Primăria Orhei a demarat lucrările pentru construcția unui nou complex de locuințe sociale. Este vorba de un nou bloc cu două etaje, care va găzdui opt familii, în care cel puțin un membru este angajat în sectorul bugetar.

Beneficiarii vor primi locuințele urmând să achite doar costul locuinței, fără dobândă, ceea ce înseamnă 500 de lei lunar, adică mai puțin decât ar plăti pentru a sta la gazdă, informează Primăria Orhei. 

La ceremonia de deschidere a lucrărilor a fost prezent primarul orașului Orhei funcționari publici, dar și beneficiarii proiectului social.

Apartamentele vor avea o suprafață de 55 de metri pătrați și vor fi date în exploatare în variantă albă, beneficiind de geamuri termopan, ușă la intrare, sistem de căldură autonomă, dar și toate comunicațiile incluse. Potrivit reprezentanților primăriei, lucrările urmează să fie finalizate până în luna noiembrie 2018.

Prin intermediul acestui proiect, administrația municipalității își propun să susțină familiile cu venituri reduse, dar și pe tinerii specialiști care activează în sectorul bugetar din oraș.

„Scopul acestui proiect este să motivăm cetățenii noștri să nu plece din orașul Orhei din cauza lipsei de spațiu locativ. Dorim ca tinerii specialiști care activează în sectorul bugetar să poată beneficia de o locuință accesibilă, achitând doar 500 lei lunar și să rămână, acasă, în orașul Orhei”, a declarat Ilan Șor.

Amintim că proiectul „Locuințe Sociale” a fost lansat în luna septembrie 2017. Potrivit proiectului beneficiarii programului vor achita, timp de 35 ani, o rată simbolică de doar 500 lei pentru locuință, fără dobândă.

Acest proiect este destinat angajaților din sectorul bugetar și tinerelor familii.

Primăria Orhei a elaborat și aprobat un regulament în baza căruia sunt depuse cereri și sunt acordate locuințele sociale. Noile blocuri sunt construite pe un teren de peste 6 mii metri pătrați, amplasat în cartierul Nordic al municipiului Orhei. Primii 4 beneficiari ai proiectului au primit deja cheile de la noile locuințe în noiembrie anul trecut.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente