Statul va aloca peste 5 milioane de lei pentru renovarea blocului și acoperișului Institutului de Zoologie, care a ars în totalitate

dd-3-920×690

La propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în ședința de astăzi a Guvernului a fost aprobat un proiect de Hotărâre cu privire la alocarea mijloacelor financiare pentru lichidarea consecințelor incendiului din 20 aprilie de la Institutul de Zoologie. Suma alocată din Fondul de intervenție a Guvernului constituie 5524,35 mii lei.

În context, menționăm că în conformitate cu HG nr. 50 din 16.01.2018, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a devenit fondator a 19 organizații de drept public din domeniile cercetării și inovării, printre care și Institutul de Zoologie, dar fără a prelua și proprietățile acestora. 

Prin urmare, deși imobilul afectat este încă la balanța Academiei de Științe a Moldovei, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a întreprins toate măsurile necesare pentru finanțarea cheltuielilor urgente de lichidare a consecințelor incendiului.

Amintim că pe 20 aprilie 2018 acoperișul blocului de Biologie al Institutului de Zoologie, situat pe str. Academiei 1, mun. Chișinău, a ars în totalitate. În urma incendiului au fost deteriorate sistemul energetic şi de ventilare, reţeaua internet, unele birouri şi echipamente. Totodată, mijloacele financiare alocate includ reparația etajelor 2, 3 și 4, afectate de aversele care au urmat.

Mai multe despre incendiu, dar și despre consecințele acestuia vedeți aici. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente