Un tânăr libanez s-a căsătorit fictiv în nordul Moldovei pentru a obține permis de ședere. A fost obligat să părăsească țara

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un tânăr libanez a primit interdicție de intrare în Republica Moldova pentru o perioadă de cinci ani, după ce ofițerii Secției Regionale Nord a Biroului Migrație și Azil au dovedit că acesta s-a căsătorit fictiv pe teritoriul țării pentru a obține dreptul de ședere în Moldova. În urma verificărilor specifice efectuate, s-a stabilit că străinul, originar din Liban, pe numele T. M., în vârstă de 23 ani, a încheiat căsătoria fictivă, cu scopul de a eluda condițiile de ședere și a obține dreptul de ședere pe teritoriul țării noastre.

Verificările derulate au evidențiat inexistența unei coabitări matrimoniale – soții nelocuind împreună, asemenea unei familii; în cadrul intervievării pretinsului cuplu, soții au fost inconsecvenți în declararea circumstanțelor în care s-au cunoscut, cunoașterea partenerului de viață, precum și în privința vieții în comun a celor doi, fiind stabilite și alte circumstanțe, cum ar fi: vizite la domiciliul conjugal declarat, discuții cu persoanele terțe, etc.

Având în vedere cele constatate, în privința străinului a fost emisă o decizie cu privire la anularea dreptului de ședere provizorie pentru reîntregirea familiei, fiind obligat de a părăsi teritoriul Republicii Moldova.

Pentru datele false prezentate, străinului i-a fost aplicată și o interdicție de intrare în țară pentru o perioadă de 5 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...