10:53:07 23.04.2024
Stiri

DOC // „Autointitularea” lui Ruslan Codreanu drept primar interimar de Chișinău a ajuns la Procuratură: „Acțiune fără precedent în istoria R. Moldova”

Politică 25.07.2018 12:45 Vizualizări1250 Autor: Ziarul National
DOC // „Autointitularea” lui Ruslan Codreanu drept primar interimar de Chișinău a ajuns la Procuratură: „Acțiune fără precedent în istoria R. Moldova”


Dispoziția prin care viceprimarul capitalei, Ruslan Codreanu, și-a asumat funcția de primar interimar al Chișinăului, semnată de el însuși pe 10 iulie curent, a fost contestată la Procuratura Generală.

Cel care a depus astăzi un denunț în acest caz este vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, care acuză faptul că, deși s-ar fi alflat „ilegal și abuziv” în funcția de viceprimar, Codreanu „s-a autointitulat” și primar interimar al Chișinăului, „acțiune fără precedent în istoria statului R. Moldova”, dar și în istoria Europei moderne.

CITIȚI și VIDEO // Precizările Primăriei despre Dispoziția prin care Codreanu s-a numit pe sine primar interimar. „Actul este LEGAL, iar CMC nu are nicio atribuție”

Potrivit lui Munteanu, autoproclamarea într-o anumită funcție este o practică medievală, când impostorii acaparau puterea prin abuzuri.



Și fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, a criticat „autoroclamarea” lui Codreanu în funcția de primar interimar.

„Care este diferența între autoproclamata „rmn” și autoproclamatul „primar interimar"? După emiterea unei asemenea inepții, demne de pacienții spitalelor de prihiatrie, primăria s-a autodesființat ca instituție și a devenit o servitoare a regimului Plahotniuc-Dodon, renunțând și la mimarea de aparente care țin de respectarea legii. Numai CMC poate alege un primar interimar, scrie clar în lege, asta pe lângă faptul că trebuie validat mandatul primarului ales și terminat tot circul acesta! Dar dacă „Guguță", din cafenea trebuie să ajungă „GBC" cu 10-16 etaje, normal că trebuie servite aceste interese și normal că toți vulnerabilii de acolo o să o facă fără să crâcnească, chiar dacă legea spune altceva cu privire la tipul și destinația construcțiilor din parcuri”, a scris Chirtoacă pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md