Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Scriitorul Vladimir Beșleagă împlinește astăzi…

Scriitorul Vladimir Beșleagă împlinește astăzi 87 de ani

Scriitorul și fostul deputat în Parlamentul R. Moldova între 1990 și 1994, Vladimir Beșleagă împlinește astăzi 87 de ani. S-a născut la Mălăieşti, Grigoriopol, într-o familie cu bunei deportaţi în Siberia și cu părinţi condamnaţi de autorităţile comuniste. Romanele despre familia şi satul său au fost nepublicate şi prigonite până după independenţă.

Într-un interviu acordat ZdG, Vladimir Beșleagă spunea că în primul Parlament timp de un an, un an şi ceva, s-a mai putut face câte ceva, „iar pe urmă s-au coalizat forţele reacţionare, forţele şovine, şi au început să blocheze, să torpileze totul”.  În opinia sa, ceea ce se întâmplă acum în Parlament și la Președinție sunt lucruri aflate în afara oricărei critici.

 „Vorba e că, în Parlament, se întâmplă lucruri foarte urâte. Nici nu face să vezi. Nu ştiu dacă acum se mai transmit în direct şedinţele, sau nu… Dar, să iasă un tip, să ia harta României Mari şi-n văzul lumii s-o rupă, sau să se ducă Dodon la Moscova şi să i se dea harta României, să spună că Moldova era până nu ştiu unde… astea sunt chestii de bâlci, foarte urâte. În genere, metodele şi comportamentul acestui preşedinte sunt în afara oricărei critici. Este absolut bizar”, spune Vladimir Beșleagă.

Scriitorul este de părere că în creaţie, deși artiștilor nu li se impune asta, axa morală decide totul.  În politică însă, afirmă Vladimir Beșeleagă, principiul moral este exclus.

Citiți aici interviul integral: (VIDEO) „Principiul moral este exclus din politică. Se face orice pentru a se câştiga puterea, şi pe urmă, fiecare să-şi facă interesele”