06:40:26 24.04.2024
Stiri

Dodon se bucură de faptul că Federația Rusă și-a numit DOI reprezentanți pentru R. Moldova: „Este o premieră în ultimii ani”

Politică 25.07.2018 09:50 Vizualizări1581 Autor: Ziarul National
Dodon se bucură de faptul că Federația Rusă și-a numit DOI reprezentanți pentru R. Moldova: „Este o premieră în ultimii ani”


Președintele Igor Dodon apreciază faptul că Federația Rusă nu și-a desemnat numai un reprezentant pentru R. Moldova, ci doi, ambii membri ai Guvernului rus, ceea ce este „o premieră în ultimii ani”.

Este vorba de reprezentantul special al președintelui Vladimir Putin pentru relațiile comercial-economice cu R. Moldova, Dmitri Kozak, și ministrul Agriculturii de la Moscova, responsabil de relația bilaterală cu Guvernul de la Chișinău, Dmitri Patrușev.

Dodon a subliniat într-un interviu pentru „Sputnik” că Moscova nu a mai numit un reprezentant „pentru Transnistria”, ci „pentru R. Moldova”.

„Adică, Federația Rusă încă o dată confirmă că Transnistria este parte a R. Moldova și n-o scoate separat, așa cum a fost până acum”, a spus șeful statului.

Igor Dodon și-a exprimat speranța, în cadrul aceluiași interviu, că va avea întâlniri cu cei doi reprezentanți ruși pentru R. Moldova în cadrul următoarei sale vizite la Moscova.

„La nivel de guverne, nu va fi dialog. Sper că, după alegerile parlamentare din Republica Moldova, va fi creat un Guvern pro-Moldova şi nu unul pro-european, care va fi deschis cooperării cu toți - şi cu Vestul și cu Estul”, a mai declarat Dodon.

Menționăm că mai mulți experți de la Chișinău au declarat, după numirea lui Dmitri Kozak reprezentantul special al lui Putin în R. Moldova, că problema transnistreană s-ar putea adânci, ținânt cont de faptul că acesta a fost autorul unui plan de federalizare a R. Moldova, respins anterior la Chișinău. Iar spicherul Andrian Candu a declarat că această numire este „un mesaj” transmis de Moscova R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md