23:13:04 28.03.2024
Stiri

Presa israeliană: Republica Moldova ar putea muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

Politică 25.07.2018 09:11 Vizualizări1332 Autor: Ziarul National


Presa israeliană: Republica Moldova ar putea muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim Mediafax

Ministerul israelian de Externe a purtat discuţii cu Republica Moldova despre posibilitatea mutării ambasadei acestei ţări de la Tel Aviv la Ierusalim, existând şanse foarte mari în acest sens, afirmă surse citate de presa israeliană.

Emanuel Nachshon, purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, a confirmat că un director din cadrul instituţiei, Yuval Rotem, s-a deplasat în Republica Moldova, unde a discutat despre tema mutării ambasadei, informează postul public de radio israelian IPBC/Kan, citat de cotidianul israelian Hamodia și Mediafax.

Potrivit unor surse politice, Republica Moldova a acceptat transferul ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, dacă Israelul va deschide ambasadă în Chişinău.

Până în prezent, Statele Unite, Guatemala şi Paraguay au anunţat mutarea ambasadelor în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa eternă şi indivizibilă, potrivit terminologiei utilizate de liderii politici israelieni. Autoritatea Palestiniană vrea ca Ierusalimul de Est să devină capitala viitorului stat palestinian. Israelul a anexat Ierusalimul de Est, dar marile puteri şi Naţiunile Unite nu recunosc suveranitatea israeliană asupra întregului oraş, subliniind că zonele trebuie negociate. Statele Unite sunt prima naţiune care îşi mută ambasada în Israel la Ierusalim. Decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de numeroase ţări musulmane, de Uniunea Europeană şi Rusia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md