Andrei Năstase: Dacă mandatul primarului ales nu va fi validat, nu am nicio problemă să candidez pe o circumscripție cu Plahotniuc

Liderul Platformei DA Andrei Năstase susține că dacă mandatul primarului ales va fi validat, atunci el nu va candida la alegerile parlamentare, rămânând la Primărie. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci el va decide împreună cu colegii, care va fi circumscripția cea mai indicată pentru a obține un rezultat foarte bun.

„Nu am nicio problemă să candidez și pe o circumscripție cu Plahotniuc”, a menționat Andrei Năstase într-un interviu live pentru Unimedia.info.

Dacă mandatul primarului ales va fi validat, sigur că sunt foarte puține șanse, atunci nu voi merge pe nicio circumscripție, pentru că am spus și repet: voi rămâne la Primărie. Dacă însă acest lucru nu se va produce până la următoarele alegeri, atunci vom decide împreună cu colegii de la Platforma DA și PAS și alți parteneri, care va fi circumscripția cea mai indicată pentru a obține un rezultat foarte bun nu atât pentru mine, cât pentru parteneriatul nostru”, a declarat președintele PPDA.

El a spus că este gata să candideze și pe o circumscripție, unde participă „un Plahotniuc”.

De ce nu? Aș putea participa pe una unde participă un Plahotniuc. Nu am nicio problemă să candidez cu el oriunde în țara asta. Pentru că eu, spre deosebire de el, nu am furat niciun cent de la țara asta, nu mi-am bătut joc de ea, nu am mințit , nu am făcut atacuri raider. L-am chemat la prezidențiale să candideze, l-am chemat și la municipale să candideze alături de mine. De ce se teme de votul popular. A, vrea să se ducă într-o zonă, unde a știut să corupă, să mituiască, să intoxice mediatic oamenii? Să încerce. Eu cred că noi vom ști cum să-i ripostăm”, a mai spus Andrei Năstase în interviul pentru Unimedia.info.

Viitoarele alegeri parlamentare se vor desfășura în baza sistemului mixt de vot în care 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, în circumscripția națională, iar 51 – în circumscripții uninominale. Pe teritoriul Republicii Moldova vor fi constituite 48 de circumscripții uninominale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.