Tinerii angajați ai autorităților publice locale vor primi un ajutor material pentru a plăti spațiul locativ închiriat

62438
Foto: inp.md

Tinerii specialiști, angajați ai autorităților publice locale din municipiul Chișinău, care stau în chirie, vor beneficia lunar de un ajutor material în sumă de 1000 lei. Această sumă tineri o vor putea folosi pentru a plăti pentru spațiul locativ închiriat. Angajații grădinițelor care au salarii mai mici de 1700 lei vor primi câte 500 de lei.

Potrivit proiectului de decizie aprobat de Consiliul Municipal, tinerii vor primi ajutoarele din 1 septembrie până pe 31 decembrie, concomitent cu plata lunară a salariului. Pentru a putea beneficia de aceste ajutoare, solicitanții vor trebui să confirme că nu dețin spațiu locativ în proprietate, scrie inp.md.

CMC a decis că circa 600 de dădace, ajutoare de educator, bucătari, dar şi alt personal auxiliar, care au salarii mai mici de 1700 de lei, vor primi suplimente la salariu de 500 de lei.

De menționat, în grădiniţele din municipiul Chişinău sunt vacante 400 de posturi de educator şi ajutor de educator, peste 100 de locuri de bucătari, aproape 50 de locuri de spălători de vase şi circa 40 de asistenţi medicali.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente