„Pune-ți o dorință”. Vino la „Meteor Shower 3” și urmărește peste 100 de „stele căzătoare” pe oră

ibfat4vuwiyobg3gy1fk
Foto: Daily Express

Denumite după constelaţia din care par că vin, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an. Perseidele sunt cunoscute şi pentru că pot fi observate în perioada concediilor şi a vacanţelor, perioada din an când oamenii petrec mai mult timp sub cerul liber, noaptea, potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

În perioada 10 – 15 august, curentul de meteori Perseide este foarte activ, iar momentul de activitate maximă va fi anul acesta în noaptea de miercuri spre joi, după ora 22.00, ora Moldovei. În aceasta perioadă se vor observa cei mai mulţi meteori.

Puteți urmări curentul de meteori Perseide pe plajă la Valea Morilor în cadrul evenimentului „Meteor Shower 3”. Organizatorii își propun să organizeze evenimentul pe data de 12 august, cu începutul la ora 20.00.

Cea mai bună perioadă de observare este după miezul nopţii până dimineaţa. Orice meteor a cărui traiectorie inversă ajunge în constelaţia Cassiopeia (între Cassiopeia şi Perseu) este o „perseidă”.

Fenomenele astronomice se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite. Astfel, din oraşele mari nu se pot observa mulţi meteori. Potrivit specialiştilor în astfel de fenomene, cel mai bun loc de observaţie este de la ţară şi de la munte, însă perseidele pot fi observate şi de la marginea oraşelor mari.

Persoanele care vor observa perseidele din zonele cu cer curat pot vedea maximum 100 de meteori pe oră, iar cele care vor privi acest fenomen astronomic din oraşe vor vedea 10-20 de meteori pe oră.

Pentru vedea meteori, cei interesaţi nu au nevoie de un instrument astronomic. Le trebuie însă un sac de dormit sau un şezlong, pe care să stea întinşi, dar şi îmbrăcăminte groasă având în vedere că uneori nopţile de august pot fi răcoroase.

Mai multe despre eveniment vedeți pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente