(video) „Mandatul se exercită de unul dintre viceprimari”. Primăria Chișinău răspunde acuzațiilor în raport cu interimatul lui Ruslan Codreanu

Безымянный

Primăria Municipiului Chișinău a organizat astăzi, 24 iulie, o conferință de presă în care au vorbit despre poziția Primăriei privind asigurarea interimatului funcției de primar general al municipiului Chișinău. 

„Au fost aduse anumite acuzații în ceea ce privește asigurarea interimatului de primar, în acest sens vreau să fac trimite re la norma legală și anume articolul 34 din legea privind Administrația Publică Legală”. Potrivit legii, interimatul se asigură de drept de către viceprimar. Noi astăzi avem doi viceprimari. Este declarația în scris a domnului Nistor Grozavu care a refuzat să exercite funcția. Prin urmare, Viceprimarul Ruslan Codreanu și-a asumat exercitarea funcției de interimat. Atât timp cât există această asumare, Consilul Municipal nu are nicio atribuție să intervină. Am trimis la Cancelarie pentru a efectua controlul de legalitate asupra dispoziției”, spune șeful Direcției juridică din cadrul Primăriei Capitalei, Valeriu Bogdan.

„Legea spune foarte clar: „mandatul se exercită de unul dintre viceprimari””, a menționat șeful Direcției relații publice. Vadim Brânzaniuc a spus că dispoziția a fost prezentată mai multor instituții de stat, inclusiv la Trezorerie, iar în baza acesteia au fost făcute și transferuri.

Ședința a fost organizată pentru ca Primăria Municipiului Chișinău să vină cu o replică acuzațiilor privind lipsa de transparență și secretizarea decizii conform căreia Ruslan Codreanu și-a asumat atribuțiile de primar interimar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente