/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Numărul de asasinări în Mexic crește. Cel mai periculos stat mexican are o rată a omuciderilor de 80 la 100.000 de locuitori

24 iulie 2018, ora 18:45

Autoritățile mexicane spun că această epidemie de asasinate este cauzată de reglările de conturi dintre cele două mari carteluri de droguri, Jalisco și Sinaloa. Grupărilese luptă pentru controlul rutelor de trafic în Baja California.În prezent, această regiuneînregistrează una din cele mai mari rate a omucedirilor la nivel național, pentru primele șase luni ale acestui an: 71 de crime la 100.000 de locuitori.

„Vrem justiție, pentru că nu poate fi lăsat totul în voia sorții. Rămân văduve, copii orfani. Băiatul meu, soția lui, cei patru copii ai săi au fost uciși. Cum se poate întâmpla așa ceva?”, s-a întrebat Victoria Vargas, membru de familie a unei victime.

Cel mai periculos stat mexican rămâne Colima, pe coasta Pacificului, care are o rată a omuciderilor de 80 la 100.000 de locuitori, transmite The Guardian. Peste 40% din teritoriul țării este ținut în captivitate de liderii crimei organizate, potrivit autorităților locale. Din 2006, criminalitatea din Mexic a dus la moartea a peste 200.000 de oameni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram