10:09:43 19.04.2024
Stiri

Premierul Tsipras suspectează că INCENDIILE din Grecia au fost provocate INTENȚIONAT: 60 de morți și sute de răniți. Unii oameni s-au refugiat în mare, pentru a nu arde de vii

Știri 24.07.2018 14:49 Vizualizări1764 Autor: Ziarul National


Premierul Tsipras suspectează că INCENDIILE din Grecia au fost provocate INTENȚIONAT: 60 de morți și sute de răniți. Unii oameni s-au refugiat în mare, pentru a nu arde de vii Reuters

Bilanţul incendiilor de vegetaţie din Grecia a ajuns la cel puţin 60 de morţi şi peste 170 de persoane rănite, autorităţile elene decretând stare de urgenţă. Panos Skourleti, ministrul grec de Interne, a descris situaţia drept o „tragedie naţională" şi „un dezastru biblic cu pierderi umane".

Vântul puternic şi seceta au favorizat răspândirea focului spre zonele rezidenţiale, sute de persoane fiind nevoite să se refugieze în mare pentru a scăpa de flăcări.

Incendiile se întind pe suprafeţe largi în regiunea Attica, de la periferia Atenei, în ceea ce autorităţile numesc cel mai mare prăpăd din ultimii 10 ani. Flăcările au distrus satul de pe litoral Mati, „devorând" case şi maşini.

CITIȚI și TRAGEDIE de proporții în Grecia: INCENDII devastatoare în apropierea Atenei. Zeci de MORȚI și sute de RĂNIȚI, iar cetățeni ai R. Moldova cu acte ARSE


Corpurile neînsufleţite a alte 26 de persoane au fost descoperite marţi dimineaţă în apropierea unei plaje din zona localităţii Rafina, au declarat voluntari de la Crucea Roşie şi un oficial local, potrivit site-ului postului Al Jazeera, citat de Mediafax.

Peste 600 de pompieri sunt implicaţi în acţiunile de stingere a incendiilor de vegetaţie care au cuprins zone întinse la vest şi est de Atena.

Un nor de fum cu nuanţe negre şi portocalii a acoperit cerul Atenei, astfel că mai multe zboruri au fost redirecţionate din cauza vizibilităţii reduse, relatează Sky News.

„Vom face tot ce este uman posibil să ţinem sub control" situaţia, a declarat premierul grec Alexis Tsipras, care a sugerat că există anumite suspiciuni în ceea ce priveşte cauzele acestor incendii.

„Sunt îngrijorat de izbucnirea simultană de incendii, atât la est, cât şi la vest de Attica”, a afirmat Tsipras.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md