După o absență de nouă ani, festivalul „Cerbul de Aur” revine. Republica Moldova va fi reprezentată de Lidia Isac

li

După o absență de nouă ani, festivalul „Cerbul de Aur” revine cu o nouă ediție. Aceasta este dedicată Centenarului Marii Uniri și va avea loc în Piața Sfatului din Brașov în perioada 29 august – 2 septembrie 2018. Pe scena festivalului vor urca artiști internaționali ca James Blunt, Amy Macdonald, Edvin Marton şi câştigători ai Eurovision Song Contest. De asemenea, la festival va participa și interpreta din Moldova, Lidia Isac.

Festivalul va începe pe 29 august, cu gala aniversară, la care vor participa premianţii şi trupele din ediţiile anterioare ale Cerbului de Aur. Show-ul va fi completat cu imagini din arhiva TVR, de la ediţiile anterioare ale festivalului.

În Concursul Cerbul de Aur 2018 s-au înscris 110 candidați. Ca urmare a acestui număr mare de concurenți, organizatorii au decis ca la secţiunea interpretare să poată intra în competiție un număr de 18 artişti din 15 țări. Republica Moldova va fi reprezentată de Lidia Isac, câștigătoarea Eurovision la etapa națională în anul 2016.

Vedeți mai jos întreaga listă de concurenți:

#Inis Neziri (Albania)
#Amaliya Margaryan (Armenia)
#Kaye Olivier Fabian C (Belgia)
#John Karayiannis (Cipru)
#Kelly-Joyce Bale (Franţa)
#Ryan O’Shaughnessy (Irlanda)
#Omer Netzer (Israel)
#Damiano Borgi (Italia)
#Tiziana Camelin (Italia)
#Dinara Kairova (Kazakhstan)
#Antonia Gigovska (Macedonia)
#Karl William Lund (Marea Britanie)
#Lidia Isac (Republica Moldova)
#Dora Gaitanovici (România)
#Ovidiu Anton (România)
#Raluca Blejusca (România)
#Sebastian Schmidt (San Marino)
#Jorge Gonzalez (Spania).

Festivalul „Cerbul de Aur” este un eveniment devenit tradiție ce are loc în Piața Sfatului din Brașov în lunile august-septembrie. Desfășurat pentru prima dată în 1968, festivalul a lansat de-a lungul timpului vedete care s-au bucurat de mare succes în țară și în străinătate. „Cerbul de Aur” este un spectacol-concurs de interpretare ce urmărește promovarea talentelor din România și de peste hotare. Printre artiștii străini ce s-au aflat pe scena festivalului se numără: Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Sheryl Crow, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas și alții.

Până în prezent au avut loc 17 ediții, festivalul fiind întrerupt și reluat de mai multe ori de-a lungul anilor. Ultima ediție a avut loc în 2009, ulterior Televiziunea Română declarând că deocamdată nu dispune de fondurile necesare organizării altor ediții

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente